Διαρκής και συστηματική συνεργασία του Δήμου Ηγουμενίτσας με το ΙΝ.Ε -Γ.Σ.Ε.Ε

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13-06-2018, η εκδήλωση νομικής πληροφόρησης και υποστήριξης εργαζομένων και ανέργων, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε (ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε), στο πνευματικό κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ.

 

Εξειδικευμένοι νομικοί συνεργάτες του ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε υποδέχτηκαν, κατέγραψαν, επεξεργαστήκαν και παρείχαν ή θα παράσχουν τις αμέσως επόμενες ήμερες απαντήσεις σε εργαζόμενους και ανέργους που προσήλθαν στην εκδήλωση και έθεσαν, σε προσωπικό επίπεδο, ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα όλων τον ταμείων καθώς και για ζητήματα εργατικού δικαίου.

 

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους νομικούς του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ αφορούσαν ερωτήματα σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα και ειδικότερα με τη θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, τις πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, την απασχόληση συνταξιούχων,τη διαδοχική ασφάλιση κτλ. Επίσης δέχτηκαν ερωτήματα σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα, όπως συμβάσεις, αποδοχές, βλαπτικές μεταβολές κλπ.

 

Κοινή απόφαση του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε είναι η συνεργασία τους να συνεχιστεί, αποκτώντας μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα, στην προσπάθεια για συστηματική και στοχευμένη ενημέρωση των εργαζομένων αλλά και των ανέργων πολιτών του Δήμου Ηγουμενίτσας, που έχουν ανάγκη υποστήριξης σε ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα αλλά και σε θέματα απασχόλησης. Συντονιστής αυτής της προσπάθειας θα είναι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας το οποίο συστεγάζετε με την Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου επί της οδού Αγίων Αποστόλων 43, 1ος Όροφος στην Ηγουμενίτσα (τηλ. 26650 28140,
e-mail: [email protected] Facebook: www.facebook.com/kkIgoumenitsas/ ).

 

Τέλος επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας μπορούν να απευθύνονται στο ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε Ηπείρου στο τηλ: 26820-26969 ή στο email: [email protected]