Δικαίωση της Δημοτικής Αρχής για την επιδότηση του εισιτηρίου στο Αστικό ΚΤΕΛ

Πλήρης είναι η δικαίωση της Δημοτικής Αρχής στην απόφαση που έλαβε για σύναψη σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προκείμενου να μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε – κατά πλειοψηφία- εγκρίνει την σύναψη της σύμβασης αυτής με την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκφράζει την αντίθεσή της, εφευρίσκοντας διάφορους λόγους οι οποίοι την οδήγησαν τελικά στην καταψήφιση του θέματος, με εξαίρεση τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Τσόλη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία δεν σταμάτησε τον «πόλεμο» εναντίον αυτής της απόφασης προσφεύγοντας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας τόσο για ουσιαστικούς όσος και για τυπικούς λόγους.

Οι πρώτοι είχαν να κάνουν με την το ζήτημα του επανακαθορισμού των ζωνών, το οποίο είχε θέσει εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης ο Γρηγόρης Γκίκας, ενώ το δεύτερο με τη συμμέτοχη στην ψηφοφορία του κ. Τσόλη καθώς συγγενικό του πρόσωπο κατέχει ένα μικρό ποσοστό στο Αστικό ΚΤΕΛ.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία δηλαδή προσέφυγε ακόμα και κατά του ίδιου της του Δημοτικού Συμβούλου προκειμένου να ακυρώσει μια απόφαση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και ελαφρύνει οικονομικά νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Τους λόγους φυσικά θα πρέπει να τους εξηγήσει η ίδια.

Ειδικά μετά την απόφαση που εξέδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επί της προσφυγής την οποία ενέκρινε μόνο ως προς το σκέλος της συμμετοχής στην ψηφοφορία του κ. Τσόλη.

Με λίγα λόγια η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία το μόνο που κατάφερε ήταν να εισπράξει ένα μεγαλοπρεπές «όχι» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στα όσα υποστήριζε περί μη σύννομης απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιο λόγω του καθορισμού των ζωνών το 2004 με απόφαση του τότε Νομάρχη Ιωαννίνων, κ. Αλεξάνδρου Καχριμάνη και με τις οποίες έγινε ο υπολογισμός της τιμής και της επιδότησης του εισιτήριου του Αστικού ΚΤΕΛ.

Κατάφερε όμως και κάτι άλλο.

Να στραφεί ενάντια σε δικό της δημοτικό σύμβουλο, ο οποίος κινδυνεύει και με την ποινή της αργίας, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία θεώρησε παράτυπη τη συμμετοχή του κ. Τσόλη στην ψηφοφορία.

Για το λόγο αυτό άλλωστε στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης το θέμα θα επανέλθει ακριβώς όπως είχε συζητηθεί για να ψηφιστεί, χωρίς την συμμετοχή του κ. Τσόλη, προκείμενου να ξεκινήσει η επιδότηση του εισιτηρίου.

Η Δημοτική Αρχή παραμένει αταλάντευτη στην προσπάθεια που κάνει να ανακουφίσει της πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας κι έχει αποδείξει επανειλημμένα το κοινωνικό πρόσωπο.

Καλό θα ήταν το παράδειγμα αυτό να ακολουθήσουν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβούλιου, ειδικά για θέματα που απαλύνουν έστω και λίγο τα οικονομικά βάρη των νοικοκυριών σε μια περίοδο που όλοι γνωρίζουμε πως οι ανάγκες είναι μεγάλες.