Διπλά εγκαίνια στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου

Διπλά εγκαίνια φέτος στον εκθεσιακό χώρο του καλλιτεχνικού σταθμού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου, την Τετάρτη 19 Ιουλίου, ώρα 19.30. Συγκεκριμένα θα εγκαινιαστούν οι εκθέσεις:

 

1] Έκθεση φωτογραφίας με παλιές φωτογραφίες με θέμα τις γιορτές και τα πανηγύρια στο Ζαγόρι, σε συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου. Η έκθεση είχε παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου το καλοκαίρι του 2022.
Εγκαίνια Τετάρτη 19 Ιουλίου, ώρα 19.30, διάρκεια έως 27 Ιουλίου 2023.

 

2] Έκθεση πετρογραφίας του ζαγορίσιου δημιουργού Θεόδωρου Γιαννακού, με θαυμάσια έργα δουλεμένα στο χέρι σε ζαγορίσια πέτρα. Ο Θεόδωρος Γιαννακός γεννήθηκε στον Ανθρακίτη Ζαγορίου το 1958. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Τσεπελόβου 6 χρόνια. Αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική-Παιδαγωγική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στη Μακεδονία. Ασχολείται ιδιαίτερα με τον πολιτισμό των νομάδων Σαρακατσαναίων. Έχει εκδώσει 5 βιβλία σχετικά με τον πολιτισμό τους καθώς και ψηφιακούς δίσκους με τη μουσική τους. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την τέχνη της πετρογραφίας.
Εγκαίνια Τετάρτη 19 Ιουλίου, ώρα 19.30, διάρκεια έως 20 Αυγούστου 2023.

 

Η ημερομηνία των διπλών εγκαινίων στο Τσεπέλοβο δεν επιλέχθηκε τυχαία. Οι εκθέσεις ετοιμάστηκαν εγκαίρως για να τις απολαύσουν οι χιλιάδες αθλητές και επισκέπτες που θα έρθουν στο Τσεπέλοβο για την διεξαγωγή του 11ου Zagori Mountain Running μεταξύ 21 και 23 Ιουλίου. Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός στο χωριό μας πάνε χέρι-χέρι!

 

 

Πληροφορίες:

Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεπελόβου «Αναστάσιος Τσούφλης»

Email: [email protected]