ΔΝΤ: Φόρος 800 ευρώ για όλους και μείωση συντάξεων έως 30%

Η επαναφορά των σκληρών απαιτήσεων του ΔΝΤ για μείωση ή και κατάργηση του αφορολόγητου ορίου καθώς και για νέο «ψαλίδι» σε όλες τις συντάξεις, προκαλεί τρόμο στην Αθήνα.

Αν γίνουν αποδεκτές οι παρεμβάσεις που ζητά το Ταμείο τότε το σύνολο όλων των Ελλήνων θα υποστούν νέα, βαριά μείωση των εισοδημάτων τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ η απώλεια μπορεί να φτάσει τον έναν μισθό. Την ίδια στιγμή που πάνω από 8 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ, ουσιαστικά το… μάρμαρο θα κληθούν να πληρώσουν τα εκατομμύρια των συνταξιούχων και μισθωτών που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους.

Εκτιμάται ότι ο επιπλέον φόρος που θα προκύψει αν μειωθεί το αφορολόγητο θα φτάσει τα 600 με 800 ευρώ για όλους. Οσο για τις παρεμβάσεις στις συντάξεις που θα γίνουν με κατάργηση της προσωπικής διαφοράς;

Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μειωθούν σημαντικά, έως και 30% οι καταβαλλόμενες αλλά και οι μελλοντικές κύριες συντάξεις.
Και βεβαίως δεν αποκλείει το ΔΝΤ ακόμη και μείωση των καταβαλλόμενων μισθών από το δημόσιο αλλά και απολύσεις. Θα πρόκειται για ένα μέτρο που θα αλλάξει τα δεδομένα στο δημόσιο τομέα.