Δράσεις αφιερωμένες στο έτος Αριστοτέλη από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής, με αφορμή τον εορτασμό του 2016 ως έτους Αριστοτέλη και με πρόθεση την ενεργό και συνεχή  αλληλεπίδραση των εκπαιδευτικών και των μαθητών του με την τοπική κοινωνία, διοργανώνει καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς  τους «Περιπάτους», μια σειρά από διαθεματικές δράσεις αφιερωμένες στο έργο του μεγάλου φιλοσόφου.

 

Η πρώτη δράση, η ημερίδα “Περίπατοι”, στις 30 Μαρτίου 2016, επιχείρησε να προσεγγίσει διεπιστημονικά το έργο του Αριστοτέλη και απευθυνόταν όχι μόνον σε εκπαιδευτικούς κάθε ειδικότητας και βαθμίδας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

 

Η δεύτερη δράση των ” Περιπάτων” είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00 στον πολυχώρο “Δημήτρης Χατζής”, στα Παλιά Σφαγεία, όπου θα παρακολουθήσουμε τη διάλεξη του Β. Κάλφα, Καθηγητή Φιλοσοφίας, Α.Π.Θ. με θέμα : “Ο Αριστοτελικός φυσικός κόσμος”.

 

Στη δεύτερη αυτή δράση, πριν τη διάλεξη, θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο: “Διάλογος Αριστοτέλη Γαλιλαίου: Περί κινήσεως” από ομάδα μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου του Π.Γ.Ζ.Σ.. Το κείμενο του διαλόγου είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας δημιουργικής γραφής της ομάδας αυτής, που, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου, κας Άννας Μπουκουβάλα και κας Χριστίνας Παντούλα, επιχείρησε να κατανοήσει τις δύο θεωρίες μέσα από τις διαφορές τους και τη «συνομιλία»  τους.