Δράσεις για τα παιδιά στους Μελιγγούς Δωδώνης

Ένα δημιουργικό, εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό πενθήμερο ετοιμάζει η Αδελφότητα Μελιγγών για τα παιδιά, αλλά και όσους νιώθουν παιδιά!

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 5 Αυγούστου, με την κατασκευή μιας επιτοίχιας μεταλλικής σύνθεσης από τενεκεδάκια αλουμινίου, θα ακολουθήσει κουκλοθέατρο, πειράματα Χημείας και Φυσικής, αθλητικά παιχνίδια στην πλατεία του χωριού και θα ολοκληρωθούν με διαγωνισμό καλαθιών στο γήπεδο μπάσκετ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Γλυπτική για μικρούς και μεγάλους…

 

* Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Αυγούστου (ή και Κυριακή αν απαιτηθεί επιπλέον χρόνος), από τις 6:30′ μ.μ.: Γλυπτική για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Το Γλυπτό Μας», στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου (Γιαννοπλάτειος Σχολή)  Μελιγγών. Ο Μελιγγιώτης γλύπτης Βαγγέλης Κωστούλας θα καθοδηγήσει -και φέτος- μικρούς και μεγάλους του χωριού στα μονοπάτια της γλυπτικής, φτιάχνοντας με τη βοήθειά τους μια επιτοίχια μεταλλική κατασκευή, κεντημένη με τενεκεδάκια, δημιουργώντας ένα φωτεινό έργο τέχνης, που μαζί με το περυσινό πολύχρωμο αερόστατο, θα στολίζει από δω και μπρος το χωριό.

 

Παράσταση Κουκλοθέατρου…

 

* Σάββατο, 6 Αυγούστου, ώρα 8.30 μ.μ.: Παράσταση Κουκλοθέατρου στο προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών. «Οι Μελιγγόκουκλες», ομάδα της Αδελφότητας, θα παρουσιάσει την παράσταση κουκλοθέατρου «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα». Πρόκειται για έναν νορβηγικό μύθο που βασίζεται σε διασκευασμένο κείμενο της Ειρήνης Σουργιαδάκη (εκδόσεις Ελληνοεκδοτική). Μια ιστορία για την ομορφιά της μουσικής και την δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Υπεύθυνες η Αγνή και η Λένα, στο βιολί η Μαρίνα Βλάχου.

 

Πειράματα Χημείας και Φυσικής…

 

* Κυριακή, 7 Αυγούστου, ώρα 7.30 μ.μ.: Πειράματα Χημείας – Φυσικής και Μαθητικά project, στην πλατεία του χωριού. Η Χριστίνα και η Κατερίνα θα εισάγουν τους μικρούς φίλους του χωριού στον κόσμο της επιστήμης, κάνοντας απλά αλλά συναρπαστικά πειράματα Χημείας και Φυσικής! Επίσης, όσα παιδιά έχουν κάνει κάποια ενδιαφέρουσα εργασία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μπορούν πριν τα πειράματα να την παρουσιάσουν ή να μιλήσουν συνοπτικά γι’ αυτή.

 

…και αθλοπαιδιές

 

* Τετάρτη, 10 Αυγούστου, ώρα 6.30 μ.μ.: Αθλητικά παιχνίδια για παιδιά, στην πλατεία του χωριού. Παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου θα χωριστούν σε ομάδες για να παίξουν και να διασκεδάσουν με αθλητικές δραστηριότητες – παιχνίδια. Τα έπαθλα θα είναι δώρα εκπλήξεις…

* Πέμπτη, 11 Αυγούστου, ώρα 6.30 μ.μ.: Διαγωνισμός καλαθιών, στο γήπεδο μπάσκετ Μελιγγών. Όποιος μπορέσει να πετύχει καλάθι από το κέντρο του γηπέδου ή κάτω από άλλες δύσκολες συνθήκες, θα έχει αμοιβή!

Παράλληλα, τις ίδιες ώρες, θα είναι ανοιχτό και το Λαογραφικό Μουσείο Μελιγγών που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την Πινακοθήκη.

* Πληροφορίες: Αδελφότητα Μελιγγών, www.meliggoi.gr και 6951-303567.