Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού από τη Νεφρολογική κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????ó?????????????

Στις 14 Μαρτίου η Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού καλεί όλους σε δράση με το σύνθημα «Υγεία των Νεφρών για Όλους: Ισότιμη πρόσβαση στη φροντίδα και τη βέλτιστη φαρμακευτική πρακτική» και εστιάζεται σε όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα στα άτομα υψηλού κινδύνου για νεφρική νόσο, όπως οι ηλικιωμένοι, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και αρτηριακή υπέρταση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού η Νεφρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 14 Μαρτίου 2024 θα κάνει δύο δράσεις:

  1. Press conference για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού στις 14 Μαρτίου και ώρα 11:00πμ στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων (χώρος: στον 1ο όροφο, στις αίθουσες που βρίσκονται δίπλα στο αμφιθέατρο).
  2. Τελετή Αναγόρευσης ως Επίτιμου Διδάκτορος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου μας, της κυρίας Francesca Mallamaci, διεθνούς κύρους Νεφρολόγου, FERA, Διευθύντριας του Τμήματος Νεφρολογίας, Αιμοκάθαρσης και Μεταμοσχεύσεων του Γενικού Νοσοκομείου του Ρέτζιο Καλάμπρια της Ιταλίας. Η τελετή θα λάβει χώρα στις 14 Μαρτίου και ώρα 12:00 μμ στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου.

Η ομιλία της Τιμώμενης έχει θέμα : “Chronic kidney disease: an unrecognized epidemic and public health emergency”.

Με το παρόν , σας προσκαλούμε όλους στις δράσεις της Νεφρολογικής Κλινικής και του Πανεπιστημίου για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού. Η συμμετοχή και η συμβολή σας θα διασφαλίσει τη διάδοση του μηνύματος της ημέρας και θα βοηθήσει στο να αναγνωριστεί η υγεία των νεφρών ως μία παγκόσμια προτεραιότητα δημόσιας υγείας.