Δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη από το δήμο Ιωαννιτών

Με επιτυχία άνοιξε και ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Μαθαίνω για την πόλη μου», που οργανώνει από πέρυσι στα Γιάννενα το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Σπήλαιο Περάματος.
Οι δύο πρώτοι ψυχαγωγικοί περίπατοι, που έγιναν απογεύματα Δευτέρας, στις 16 και 23 Ιουλίου, περιλάμβαναν «διαδρομές εντός κι εκτός των τειχών του Κάστρου» (Οικία Πυρσινέλλα-Παπαζόγλειο-Καμπέρειο-Παλαιά Αγορά-Λόρδου Βύρωνος και Ανεξαρτησίας-Στοά Λούλη-Χάνι Βρόσγου-Άγιος Νικόλαος Αγοράς-Τουρκοπάλουκο ή Επτάμπουλο-Εβραϊκή συνοικία-Συναγωγή-Σπίτι του Καλού Πασά-Δημοτικό Μουσείο και Ακρόπολη Ιτς Καλέ).
Η ανταπόκριση των Γιαννιωτών και των Γιαννιωτισσών και σε αυτές τις περιηγήσεις ήταν εντυπωσιακή, επιλογή που δικαιώθηκε από τις γλαφυρές περιγραφές των έμπειρων και εξειδικευμένων ξεναγών στο χώρο του ιστορικού κέντρου της πόλης. Οι συμμετέχοντες βρήκαν πολύ ενδιαφέρουσες τις αφηγήσεις και τον τρόπο παρουσίασης των πληροφοριών, εκφράζοντας ικανοποίηση για τη γενικότερη οργανωτική πρωτοβουλία. Πολλοί εκ των οποίων, μάλιστα,εκδήλωσαν την επιθυμία να πάρουν μέρος και στις νέες διαδρομές στην πόλη που προγραμματίζονται για το φθινόπωρο, με διαφορετικές, ποικίλες προσεγγίσεις.
Στο δεύτερο περίπατο-ξενάγηση του 2018 συμμετείχε και η πρόεδρος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Πάφου, Έφη Κυπριανίδου, η οποία συνεργάζεται με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την οργάνωση του της Biennale σύγχρονης τέχνης των Δυτικών Βαλκανίων, που θα γίνει, πρώτη φορά, στα Γιάννενα, τον προσεχή Οκτώβριο.
Όπως μετέφερε στον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νίκο Γκόλα, που τη συνόδευε, εντυπωσιάστηκε πάρα πολύ από τη φυσική ομορφιά και την πολυπολιτισμική φυσιογνωμία της πόλης των Ιωαννίνων.