Δωρεάν Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Πληροφορικής και Δικτύων»

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του 1ου Κύκλου Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Πληροφορικής και Δικτύων» για το Ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.
Το Πρόγραμμα είναι δωρεάν, τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην Άρτα και ξεκινούν τον Οκτώβριο 2019. Το Π.Μ.Σ. έχει ως αντικείμενο την Επιστήμη της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και των Δικτύων και καλύπτει το θεωρητικό και τεχνολογικό μέρος της.
Στόχος του Π.Μ.Σ. είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων ώστε οι μεταπτυχιακοί φοιτητές να αποκτήσουν πρόσθετες ικανότητες και δεξιότητες εφαρμογής σύγχρονων τεχνολογιών Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων στον επαγγελματικό τους τομέα και να καταστούν ανταγωνιστικότεροι σε αυτόν.
Ο σχεδιασμός τόσο του προγράμματος διδασκαλίας των θεωρητικών ενοτήτων/μαθημάτων και των εξειδικευμένων εργαστηριακών ασκήσεων, όσο και των πρόσθετων μορφών εκπαίδευσης (σεμιναριακές εισηγήσεις από εξειδικευμένους καθηγητές/ερευνητές και οι ερευνητικές εργασίες, κ.α.) αποσκοπεί, ώστε:
• Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές να επεκτείνουν το γνωστικό πεδίο τους και να αναπτύξουν τις ερευνητικές τους δεξιότητες σε σύγχρονους επιστημονικούς τομείς.
• Οι επαγγελματίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών να επικαιροποιήσουν και να ενισχύσουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ενός συνεχώς εξελισσόμενου τομέα.

Το Π.Μ.Σ. περιλαμβάνει 2 ακαδημαϊκά εξάμηνα διδασκαλίας μαθημάτων (διαλέξεων και Εργαστηρίων), ενώ τμήμα των διαλέξεων θα υλοποιηθεί εξ’ αποστάσεως. Το 3ο εξάμηνο εκπονείται η διπλωματική εργασία. Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής, Μηχανικών Πληροφορικής T.E., Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Μηχανικοί Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί & Μηχανικοί Η/Υ, Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, πτυχιούχοι Φυσικής, Μαθηματικών και άλλων συναφών ειδικοτήτων, οι οποίοι είναι απόφοιτοι Ελληνικών Α.Ε.Ι. ή κάτοχοι αναγνωρισμένων ισότιμων διπλωμάτων της αλλοδαπής. Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 4485/2017. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να ενημερωθούν για τους στόχους, το αντικείμενο, τη δομή και τη λειτουργία του ΠΜΣ στην ιστοσελίδα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών