Εγκαινιάστηκε το πολυδύναμο κέντρο του ΚΕΘΕΑ στην Κέρκυρα

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της νέας Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στην Κέρκυρα. Πρόκειται για το Πολυδύναμο Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες για το πρόβλημα της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο/gaming, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής. Απευθύνεται τόσο σε όσους αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε μέλη του στενού τους περιβάλλοντος. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο.

Χαιρετισμό απεύθυναν η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης υγείας κ. Μελίτα Ανδριώτη, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη-Σπυριδούλα Υδραίου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ κ. Χρήστος Λιάπης, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ κ. Φωτεινή Λεομπίλλα, το μέλος του Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ κ. Ηλίας Κουλάκος, ο Εθνικός Συντονιστής για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών κ. Χρήστος Κουϊμτσίδης, ο επιστημονικά υπεύθυνος της μονάδας απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», κ. Ηλίας Μιχαλαρέας, ενώ παρόντες ήταν η αντιδήμαρχος Κυκλικής οικονομίας Δήμου Βόρειας Κέρκυρας κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βορρά, εκπρόσωποι των Αστυνομικών Αρχών καθώς και της Μητρόπολης Κέρκυρας και εκπρόσωποι των κοινωνικών και εκπαιδευτικών φορέων.

Η λειτουργία της νέας μονάδας υποστηρίζεται τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τον Δήμο Κέρκυρας.

Η Μονάδα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.