Εκδηλώσεις μνήμης στις Κοινότητες Δελβινακόπουλου και Πολυλόφου του Δήμου Ζίτσας

Εκδήλωση στη μνήμη των αγωνιστών, που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στους απελευθερωτικούς αγώνες της χώρας ενάντια στους κατακτητές πραγματοποίησε ο Δήμος Ζίτσας και η Κοινότητα Δελβινακόπουλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (30-07-2023) στο μνημείο που έχει φιλοτεχνηθεί στη μνήμη τους στην Κοινότητα Δελβινακόπουλου, παρουσία συγγενών τους, του Δημάρχου Ζίτσας, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, της θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Γιούλα Μητροκώστα, Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων της Κοινότητας Δελβινακόπουλου και Κοκκινοχώματος, εκπροσώπων των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών καθώς και πολιτιστικών συλλόγων και αδελφοτήτων.

Η εκδήλωση την οποία συντόνιζε ο Κώστας Στεργίου, περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο νεκρών και έκλεισε με το μοιρολόι που ερμήνευσε μοναδικά ο Αντώνης Κυρίτσης με τη συνοδεία του κλαρίνου του Θεόδωρου Θεοδώρου.

ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΛΟΦΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΠ. ΒΕΡΓΟΥ

Τη μνήμη του τέως κοινοτάρχη Πολυλόφου Σπυρίδωνος Βέργου τίμησε ο Δήμος Ζίτσας. Με αφορμή την τέλεση ετήσιου μνημόσυνου από την εκδημία του, η Δημοτική Αρχή τοποθέτησε μαρμάρινη πλάκα στο κοινοτικό κατάστημα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στον Πολύλοφο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ζίτσας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, συγγενείς και κάτοικοι της Κοινότητας.

«Τιμούμε έναν άξιο συντοπίτη μας, που υπηρέτησε επί σειρά ετών την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πάθος, όραμα, συνέπεια, και ήθος αφήνοντας το δικό του στίγμα. Ο Σπύρος Βέργος εργάστηκε με ζήλο για το χωριό του, τον Πολύλοφο», ανέφερε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της αναθηματικής πλάκας.