Εκλογές στη Γαλλία: Στις 9 το βράδυ οι πρώτες εκτιμήσεις

Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, που θα κρίνει ποιος εκ των Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν θα έχει στα χέρια του τα ηνία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης την επόμενη πενταετία.

Η συμμετοχή έφθασε στο 26,4% το μεσημέρι, ελαφρώς υψηλότερη σε σύγκριση με εκείνη του πρώτου γύρου της 10ης Απριλίου την ίδια χρονική στιγμή, όταν έμειναν εκτός δεύτερου γύρου όλοι οι υποψήφιοι πλην των δύο μονομάχων, που είχαν αναμετρηθεί και στις προεδρικές του 2017.

ADVERTISEMENT
Ο Μακρόν, συνοδευόμενος από την πρώτη κυρία της χώρας, Μπριζίτ, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Λε Τουκέ, μια παραθαλάσσια πόλη της βόρειας Γαλλίας, και βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει εκείνους που εργάζονται σήμερα στις γαλλικές εκλογές.

«Στους χιλιάδες Γάλλους, που διευκολύνουν να γίνει σήμερα η ψηφοφορία: Σας ευχαριστώ. Στα εκλογικά κέντρα στις πόλεις και τα χωριά μας εσείς είστε η καρδιά της δημοκρατίας μας που χτυπά», σχολίασε στο Twitter.

Πηγή: iefimerida.grLive οι εκλογές στη Γαλλία: Λεπτό προς λεπτό η μάχη Μακρόν με Λεπέν -Στις 9 το βράδυ οι πρώτες εκτιμήσεις – iefimerida.gr