Εκπαιδευτικές περιηγήσεις στο αρχαίο θέατρο των Γιτάνων

Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές (7-11 Ιουνίου 2018), θα υλοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Στο θέατρο των Γιτάνων», για οργανωμένες σχολικές ομάδες. Στόχος της δράσης είναι αφενός η γνωριμία με το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων, το οποίο βρίσκεται σε μία θέση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, και η ευαισθητοποίησή τους στο θέμα της μέριμνας για την προστασία των αρχαίων μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομη περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου και ευχάριστες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον χώρο του αρχαίου θεάτρου (υπεύθυνοι: Στ. Βασιλειάδης, Μ. Καραμπά αρχαιολόγοι).
Οι μαθητές θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να «ξεναγηθούν» στο έργο συντήρησης και αποκατάστασης του θεάτρου, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ήπειρος 2014 – 2020» (υπεύθυνοι δράσης: Ι. Κοκκαλίδου, αρχιτέκτων, Φ. Βάσσης, πολιτικός μηχανικός, Λ. Δόση, μαρμαροτεχνίτρια).
Γενικός συντονισμός: Γ. Πλιάκου, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστοριών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων ΕΦΑ Θεσπρωτίας / Στ. Βασιλειάδης, αρχαιολόγος ΕΦΑ Θεσπρωτίας.
Ηλικιακές ομάδες: Γ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού
Διάρκεια προγράμματος: 2.00΄
Διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό: έντυπα για τον εκπαιδευτικό και τον μαθητή