Εκτακτο: Χάθηκε πάνω από την Ελασσόνα στρατιωτικό ελικόπτερο με 5 επιβαίνοντες

Επιχείρηση της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων,για τον εντοπισμό του

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πεντάγωνο καθώς έχει χαθεί το σήμα στρατιωτικού ελικοπτέρου με 5 επιβαίνοντες που εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.

Το σήμα σύμφωνα με πληροφορίες χάθηκε στις 7:50. Πυροσβεστική και στρατός έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στρατιωτικό ελικόπτερο UH-1H εκτέλεσε πτήση από Αθήνα προς τη Λάρισα και από εκεί θα μετέβαινε στην Κοζάνη. Αφού εκτέλεσε το πρώτο μέρος προς τη Λάρισα, συνέχισε για Κοζάνη, αλλά στη συνέχιεα χάθηκε το σήμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβεστικές και στρατιωτικές δυνάμεις χτενίζουν την περιοχή του Σαραντάπορου για να εντοπίσουν το ελικόπτερο.

Όπως μεταφέρει το onlarissa.gr, το ελικόπτερο έπρεπε από τις 9:50 να έχει ήδη προσγειωθεί στον προορισμό του, ωστόσο, εδώ και πολύ ώρα, δεν απαντά στις κλήσεις που γίνονται από τους επίγειους ελεγκτές.

Οι έρευνες κατά πληροφορίες του ίδιου μέσου εστιάζονται στην περιοχή του Σαραντάπορου στα ορεινά της Ελασσόνας, εκεί όπου φέρεται να υπήρξε το τελευταίο «στίγμα» του ελικοπτέρου τύπου «Χιούι».

Ανακοίνωση από το ΓΕΣ
Ενημερώνουμε ότι, τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη

Πηγή:iefimerida.gr