ΕΛΓΑ: Δέσμευση για την καταβολή αποζημιώσεων εξαιτίας χαλαζόπτωσης σε αγρότες

Τη δέσμευση ότι ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει όλους τους αγρότες, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση των τελευταίων ημερών, έδωσε ο διευθυντής του Οργανισμού στην Κρήτη, Νίκος Δασκαλάκης, στη σύσκεψη που έγινε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ζήτησε από τους παραγωγούς να μην προβαίνουν σε ψευδείς δηλώσεις γιατί αυτό προκαλεί καθυστερήσεις, αλλά μπορεί να υπάρξουν και επιπτώσεις. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αγροτών, έκαναν λόγο για μεγάλες ζημιές.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Μανόλης Χνάρης, τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης πήρε αυτήν την πρωτοβουλία για να στηρίξει τους αγρότες, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα. «Εμείς είμαστε πάντα στο πλευρό των παραγωγών. Και ζητάμε άμεσα ο ΕΛΓΑ να βγάλει κλιμάκια έξω και κατ’ επέκταση να αποζημιώσει τους πληγέντες», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές, Σωκράτης Βαρδάκης του ΣΥΡΙΖΑ και Βασίλης Κεγκέρογλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Ομάδα Αμπελουργών Κρήτης, δήμαρχοι της ενδοχώρας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Πέτρος Ινιωτάκης, εκπρόσωποι κομμάτων, και γεωπόνοι υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης.