Εννέα νέα απορριμματοφόρα στον «στόλο» του Δήμου Ιωαννιτών

Με εννέα νέα απορριμματοφόρα ενισχύθηκε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για οχήματα που προμηθεύτηκε ο Δήμος αξιοποιώντας τόσο πόρους του ΕΣΠΑ όσο και το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου με τους αντιδημάρχους Ευάγγελο Πήχα και Αριστείδη Παππά και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Βασίλη Ζωγράφο επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του Δήμου όπου συζήτησαν με τους εργαζόμενους και τους ευχαρίστησαν για την συνεργασία που είχαν.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος τα τέσσερα από τα εννέα απορριμματοφόρα έχουν ενταχθεί ήδη στην καθημερινή λειτουργία της υπηρεσίας και θα ακολουθήσει άμεσα η κυκλοφορία των δύο απορριμματοφόρων για τα βιοαπόβλητα.

Η γραφειοκρατική διαδικασία για την ένταξη του συνόλου των νέων οχημάτων στο στόλο του δήμου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους που καταφέραμε και ολοκληρώσαμε τις συμβάσεις για την προμήθεια των νέων οχημάτων.  Με τον εκσυγχρονισμό του στόλου και την προσθήκη των νέων οχημάτων βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίες και αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες προς τους πολίτες στην αποκομιδή των απορριμμάτων» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε ότι το σοβαρό πρόβλημα στην υπηρεσία παραμένει η υποστελέχωση.

«Υπάρχει πενία στο προσωπικό και είναι αδήριτη ανάγκη ο νέος εσωτερικός οργανισμός του Δήμου που μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίες. Ελπίζω και το κράτος να κατανοήσει την ανάγκη ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης με προσωπικό» υπογράμμισε στις δηλώσεις του.

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός

Στο πάρκο Δημοκρατίας, στην καρδιά της πόλης, μεταφέρεται φέτος ο κεντρικός χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, λόγω των έργων που εκτελούνται στην κεντρική πλατεία.

Στο πάρκο (ανάμεσα στην Όαση και το Ρολόι) στολίζονται τα φυσικά δέντρα και θα τοποθετηθεί ο υπόλοιπος διάκοσμος, όπως τα έλκηθρο και η φάτνη.

Η κεντρική εκδήλωση για την φωταγώγηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις επτάμισι το βράδυ.

Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση προς όλους να σεβαστούν το σύνολο του εορταστικού στολισμού που έχει τοποθετηθεί ήδη καθώς ήδη καταγράφονται περιπτώσεις καταστροφής και βανδαλισμού.