Επίσκεψη Γιάννη Στέφου στην Κόνιτσα: Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμιά θέση στην κοινωνία της πόλης

Nodus - E-Business II

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Στέφος, με αφορμή το ρατσιστικό περιστατικό της επίθεσης εναντίον ανηλίκων προσφύγων από πέντε κουκουλοφόρους, επισκέφθηκε σήμερα 22-3-2019 την Κόνιτσα και είχε συνομιλίες με τον Δήμαρχο, τον αστυνομικό Διοικητή, φορείς και κατοίκους της πόλης.

 

Κατά τις συνομιλίες, όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός. Ειδικότερα ο Δήμαρχος της Κόνιτσας ανέδειξε τη στάση που έχει κρατήσει η τοπική κοινωνία, όχι μόνο από το ξέσπασμα της μεταναστευτικής κρίσης το 2015, αλλά και παλιότερα με τη δημιουργία δομών υποδοχής μεταναστών και ασυνόδευτων ανηλίκων. Ανέφερε ότι η Κόνιτσα ήταν παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς απέναντι στους πρόσφυγες και αποτελούσε υπόδειγμα και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Τόνισε την απερίφραστη καταδίκη της ενέργειας από τη Δημοτική αρχή και τις παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης και από όλους τους φορείς της πόλης. «Το περιστατικό που μαζί με την επίθεση εναντίον του καθηγητή του Παν/μίου Ιωαννίνων κ. Νιτσιάκου πριν λίγους μήνες αποτελούν πρωτοφανή γεγονότα για την περιοχή, πρέπει να συσπειρώσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, καθέναν και καθεμία από μας εναντίον του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας», υποστήριξε ο κ. Στέφος κατά τις συνομιλίες.

 

Στη συνομιλία του με τον αστυνομικό διοικητή ο κ. Στέφος τόνισε την επιτακτική ανάγκη να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.