Επίσκεψη του Χρ. Μαντά στο Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ.) Ιωαννίνων

Το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ.) Ιωαννίνων, που στεγάζεται προσωρινά στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου Ιωαννίνων, επισκέφτηκε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Ο κ. Μαντάς ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του κέντρου και συνομίλησε με τους υπαλλήλους για τα θέματα που καλούνται να διεκπεραιώσουν. Το Κ.Ε.Υ.Δ. Ιωαννίνων συστάθηκε με σκοπό την ενημέρωση δανειοληπτών και οφειλετών σε τραπεζικά ιδρύματα, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία για τα ζητήματα ρύθμισης οφειλών και τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν.

Από την έναρξη της λειτουργίας του έχει ήδη εξυπηρετήσει εκατοντάδες πολίτες που αναζητούσαν υποστήριξη για περιπτώσεις όπως:

– η αίτηση ένταξης στη νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά,

– η ρύθμιση των οφειλών προς Τραπεζικά ιδρύματα σύμφωνα με τη διαδικασία που αναλυτικά περιγράφεται στον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών,

– η αίτηση ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τη ρύθμιση των οφειλών του (αφορά επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες),

 

Ο κ. Μαντάς ενημερώθηκε επίσης για τη διαδικασία εξυπηρέτησης του κοινού, όπου ο πολίτης καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο στο 213.212.57.30, ενημερώνεται για το πλησιέστερο Κ.Ε.Υ.Δ., τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχει μαζί του αλλά και για τα διαθέσιμα ραντεβού.

 

Επιπλέον ενημερώθηκε για την προκήρυξη διαγωνισμού, μέσω ΑΣΕΠ, που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες και θα στελεχώσει το Κ.Ε.Υ.Δ. Ιωαννίνων με επιπλέον 2 οικονομολόγους και 2 νομικούς.

 

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι στο Κ.Ε.Υ.Δ. αναφέρθηκαν στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που έχει η συγκεκριμένη υπηρεσία καθώς δωρεάν και με απόλυτη εχεμύθεια ως προς τα προσωπικά στοιχεία, καλούνται καθημερινά να ενημερώσουν πολίτες για τις επιλογές που προσφέρει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να ρυθμίσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες.

Ο κ. Μαντάς δήλωσε πως η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τη δημιουργία των κέντρων αυτών πρέπει να αγκαλιαστεί από τους πολίτες που βρίσκονται σε αυτή τη δυσχερή θέση καθώς αρκετές φορές η έλλειψη ενημέρωσης είναι αυτή που οδηγεί σε αδιέξοδο, προσθέτοντας πως βασικό μέλημα της Κυβέρνησης είναι  η προστασία και η στήριξη των συμπολιτών μας που βρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.