Επιμορφώνονται οι παιδαγωγοί των βρεφικών & παιδικών σταθμών του Δήμου Ζίτσας

Ο  Δήμος Ζίτσας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας διοργανώνουν σειρά επιμορφωτικών δράσεων με στόχο τη διαρκή εκπαίδευση και κατάρτιση  των παιδαγωγών των βρεφικών και παιδικών σταθμών του Δήμου   προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις του επαγγέλματός τους.

Οι δράσεις ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (03/04/2024) με τη συμμετοχή 21 παιδαγωγών, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και εισηγήτρια τη Δρ. Κωνσταντίνα Ρέντζου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Με αφορμή την έναρξη των επιμορφωτικών δράσεων η αρμόδια αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπαλάφα σε δήλωσή της ανέφερε: «Ευχαριστούμε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας καθώς και το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που με την πολύτιμη συνεργασία και συνδρομή τους πραγματοποιούμε τις συγκεκριμένες δράσεις για τους παιδαγωγούς των βρεφικών και παιδικών σταθμών του Δήμου μας. Μας δίνεται έτσι η δυνατότητα να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και οι γονείς των βρεφών και νηπίων που επιλέγουν τις δομές προσχολικής αγωγής του Δήμου Ζίτσας να αισθάνονται πως εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε παιδαγωγούς ευαισθητοποιημένους και με σύγχρονη κατάρτιση».

 

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα των δράσεων για τους παιδαγωγούς συνεχίζεται ως εξής:

  • Τετάρτη (17/04/2024):Ο ρόλος των ενηλίκων στο παιχνίδι των παιδιών
  • Τετάρτη(29/05/2024):Γονεική εμπλοκή και συνεργασία γονέων- παιδαγωγών: Στρατηγικές για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής εμπλοκής εντός και εκτός σχολικού προγράμματος.

 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

 

Η κα Μπαλάφα ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή αντίστοιχων επιμορφωτικών δράσεων που θα απευθύνονται στους γονείς. Ειδικότερα όπως ανέφερε, ο Δήμος σε συνεργασία με την UNICEF Ελλάδας και τη Δρ. Κωνσταντίνα Ρέντζου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προγραμματίζουν σειρά  επιμορφωτικών δράσεων, οι οποίες απευθύνονται στους γονείς που έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας και διαμένουν στο Δήμο Ζίτσας.