Επιστροφή μετά το Lockdown…

Καιρό είχαμε να τα πούμε αγαπητοί φίλοι. Βλέπετε ήρθε ο κορονοιός και άλλαξε πολλά που μέχρι χτες θεωρούσαμε δεδομένα. Όπως…η ελευθερία μας.Και όχι μόνο.Γενικά η ζωή έχει εκπλήξεις και ποτέ δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτε και να σου βγεί ακριβώς όπως το θέλεις.

Πάμε όμως λίγο να πούμε μερικά πράγματα.

1. Οι περισσότεροι νομίζουν οτι ο κορονοιός έφυγε. Δεν εξηγείται αλλιώς η συμπεριφορά τους αμέσως μετα τη λήξη του lockdown. Και μη κοιτάτε μόνο τη Μύκονο. Και στα μπιτσόμπαρα και οχι μόνο Ηπείρου και Λευκάδας διαδραματίστηκαν παρόμοιες καταστάσεις, χωρίς φυσικά να ανοίξει ρουθούνι. Ηδη τα πρώτα τοπικά lockdown είναι στον ορίζοντα και αν δεν συνετιστούμε όλοι, ας πάμε καλού-κακού για κανένα κούρεμα τουλάχιστον.

2. Η οικονομία αρχίζει δειλά-δειλά να παίρνει μπρός. Το ίδιο και ο τουρισμός. Είμαι περιεργος όμως για κάτι. Αφού το πακέτο απο Ε.Ε. θα έρθει γιατι το Κράτος δεν δαπανα ενα ποσό κοντά στα 8 δίς (με δικούς μου υπολογισμούς) και να πει. Δίνω επίδομα διακοπών 1.000 ευρώ ανα οικογένεια για να κάνει διακοπές στη χώρα μας.Και τα μαγαζιά θα δούλευαν,και μεγάλο κίνδυνο δεν θα διατρέχαμε, κεφαλαιοποιώντας την επιτυχία του τρίμηνου lockdown και επιβραβεύοντας τους Ελληνες για την πειθαρχία τους.

Παρακαλάνε να έρθουν οι ξένοι και όταν έρθουν πιθανώς να τραβάμε τα μαλλιά μας.Γιατι μετα της άρση των μέτρων, χάθηκε και το μέτρο.Και όπως σε εκθειάζουν οι ξένοι για το πόσο καλά χειρίστηκες το κλείσιμο σπίτι, έτσι θα σε διαλύσουν εαν πχ έρθουν οι τουρίστες και γεμίσουμε κρούσματα λόγω φαινομένων…Μυκόνου.

3. Τεράστιο ζήτημα προκύπτει επίσης για τους Έλληνες του εξωτερικού οι οποίοι θέλουν όπως κάθε χρόνο να έρθουν για διακοπές στην πατρίδα. Οι άνθρωποι αυτοι θα πάνε στα χωριά τους, στα πανηγύρια τους, θα δουν φίλους και συγγενείς κλπ. Αναφαίρετο δικαίωμα τους.

Αλλά. Καλώς η κακώς φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά. Θα παρθούν άραγε τα μέτρα ώστε οι άνθρωποι αύτοι να έρθουν με ασφάλεια και κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες και ελέγχους, ή απο χειμώνα δεν θα μείνει ούτε γεροντακι στα χωρια; Εκεί μπαίνει αυτό που λέμε ατομική ευθύνη.προς Θεού δεν λέμε πχ στον Έλληνα της Σουηδίας ή της Γερμανίας να μην έρθει να δεί γονείς, συγγενείς κλπ.

Είναι όμως η ενδεδειγμένη λύση για την τρέχουσα περίοδο; Φυσικά δεν είναι τυχαίο το παράδειγμα καθώς η Σουηδία χειρίστηκε με…διαφορετικό τρόπο την πανδημια. Ποιός έχει δίκιο θα δείξει τον προσεχή χειμώνα. Εγω πάντως θα το σκεφτόμουν. Για να μη θέσω σε κίνδυνο κανέναν και για να τους ξαναδώ όλους μάζι σε γλέντια και χαρές ίσως του χρόνου.

4. Πάμε λίγο στα τοπικά. Που θυμήθηκαν να διεκδηκήσουν τρένο για την Ήπειρο μετα απο τόσα χρόνια; Πολυ γέλασα όταν διάβασα την είδηση. Αν πάντως το φτιάξουν και ζώ και το δώ, θα ανέβω πρώτος πανω για βόλτα μέχρι την Καλαμπάκα με το σώβρακο στο κεφάλι μου.

5. Ο Δήμος Ιωαννιτών κάτι δεν…κάνει καλα. Δε φτάνει που έχει πήξει ο τόπος στα σκουπίδια σε κάθε γωνιά της πόλης, πολλές περιοχές έχουν γίνει ζούγκλα απο χορτάρια κλπ. Και όλα αυτά ενόψει….τουριστική περιόδου. Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν για κανέναν. Ας κάνει ο καθένας αυτό που πρέπει να κάνει πριν χειροτερέψει η κατάσταση.

Υπάρχει και μια ιστορία με με εταιρία που λέει διοργανώνει εκδηλώσεις πράματα και θάματα.Το ψάχνουμε καιι θα επανέλθουμε οταν έχουμε νέα…..

Τα λέμε σε λίγες μέρες πάλι….

Καλό καλοκαίρι ( αστειάκι)!!!!