Ερχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς

Προ των πυλών βρίσκεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο αναμένεται να εισαχθεί στα λεωφορεία της Αθήνας μέσα στο καλοκαίρι και στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς έως το τέλος του χρόνου.

Μιλώντας στη ΕΡΤ1, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, λέγοντας ότι έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση του εξοπλισμού του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία, ενώ ανάλογος εξοπλισμός έχει αρχίσει να τοποθετείται και στους συρμούς του Τραμ.

Με την χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που θα αντικαταστήσει τα χάρτινα εισιτήρια ως το τέλος του 2016, οι επιβάτες θα είναι σε θέση να πληρώσουν το κόμιστρο πλησιάζοντας στα μηχανήματα αυτά που θα τοποθετηθούν σε όλα τα λεωφορεία, τρόλεϊ, καθώς και στους συρμούς του τραμ, την πλαστική κάρτα που θα έχουν προμηθευτεί.

Επόμενος στόχος του υπουργείου Μεταφορών, σύμφωνα με τον κ.Σπίρτζη είναι η αναλογική χρέωση εισιτηρίου, ανάλογα με την απόσταση που κάνει κάθε επιβάτης.

Εν τω μεταξύ, πριν από δύο εβδομάδες οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των πυλών διέλευσης (μπάρες) που θα τοποθετηθούν στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας. Συνολικά θα φτάσουν τις 1.062, με 635 από αυτές να είναι κανονικές, και 427 ΑΜΕΑ (με μεγαλύτερο πλάτος διέλευσης) και θα έχουν περίβλημα ανοξείδωτου χάλυβα.