Ερώτηση της Μερόπης Τζούφη για την ολοκλήρωση του δρόμου Ιωαννίνων-Κακαβιάς

Σαφείς απαντήσεις ζητά η Μερόπη Τζούφη σχετικά με το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης Ιωαννίνων-Κακαβιάς.

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, επισημαίνει πως σύμφωνα με Τεχνικό Δελτίο του υπουργείου ανατρέπεται ο αρχικός σχεδιασμός και η αρχική μελέτη που προέβλεπε την κατασκευή αυτοκινητόδρομου διπλής κατεύθυνσης με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριστικό κράσπεδο.

Όπως τονίζει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, “ο νέος σχεδιασμός υποβιβάζει το έργο και εισηγείται αμελητέες βελτιώσεις του υπάρχοντος δρόμου, ο οποίος δε θα πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ενός σύγχρονου και ασφαλούς ευρωπαϊκού αυτοκινητόδρομου“.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη καλεί τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών να γνωστοποιήσει τις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει ώστε να υλοποιηθεί το έργο, με τρόπο που θα καλύπτει τις τρέχουσες και μελλοντικές κυκλοφοριακές ανάγκες, θα διευκολύνει την μετακίνηση των κατοίκων και θα συμβάλλει στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου.