Ευρεία τηλεδιάσκεψη του Δήμου Αρταίων για δομές εκπαίδευσης και δράσεις στήριξης των ΑμεΑ στην Άρτα

Με πρωτοβουλία του Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία- και ώρα 17:00, ευρεία τηλεδιάσκεψη με θέμα τις δομές εκπαίδευσης και δράσεις στήριξης ειδικά για τα Άτομα με Αναπηρία στην Άρτα.

Στην τηλεδιάσκεψη, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης και σύλλογοι/φορείς ΑμεΑ της περιοχής και της εκπαίδευσης.

Ανάμεσα στα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν, αλλά και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις, περιλαμβάνεται και η ίδρυση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ), όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Δημοτική Αρχή στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης, αναμένεται να γίνουν αναφορές και σε άλλα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των ΑμεΑ, όπου εκεί οι δηλώσεις της Υφυπουργού Παιδείας, κας. Σ. Ζαχαράκη, του Προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Δ. Παπαστεργίου, αλλά και του Προέδρου της ΕΣΑμεΑ, κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων, σχετικά: «Στην Άρτα πιστεύουμε στους πολίτες των ίσων δικαιωμάτων, της μίας ταχύτητας. Με την ίδρυση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου συμπληρώνονται όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης των ΑμεΑ στον Δήμο μας. Παράλληλα, δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειες τους, ακόμη καλύτερες υποδομές. Είμαι βέβαιος, πως η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη θα προσφέρει ένα ουσιαστικό βήμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων στην κατεύθυνση αυτή».

Η τηλεδιάσκεψη, θα μεταδίδεται ζωντανά από το ARTA WebTV, στο YouTube, και καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να την παρακολουθήσουν. Επίσης, τα σχόλια στην πλατφόρμα θα είναι ανοικτά, δίνοντας έτσι στην δυνατότητα υποβολής ερώτησης και άμεσης απάντησης από τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη.