Ζαγόρι: Ρίψεις εμβολίων κατά της λύσσας -Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου και ειδικότερα η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων, ενημερώνει ότι στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της εναέριας ρίψης – διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας για τον εμβολιασμό των αλεπούδων, από 29/10/2018 έως και 02/11/2018, θα πραγματοποιηθούν ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων από το αεροδρόμιο του Αγρινίου. Οι ρίψεις αφορούν και χωριά του Δήμου Ζαγορίου.
Από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπενθυμίζεται ότι:
-Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη σε γιατρό
-Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές (μικροί κύβοι χρώματος λαδί- καφέ με οσμή ψαριού), απαγορεύεται να τα ακουμπά άνθρωπος ή να τα πατά και γενικά να έρχεται σε οποιαδήποτε επαφή με αυτά. Άμεσα δε πρέπει να ενημερώνονται οι τοπικές κτηνιατρικές υπηρεσίες.
Τα χωριά του Δήμου Ζαγορίου στα οποία θα γίνουν ρίψεις εμβολίων κατά της λύσσας είναι τα ακόλουθα:
ΠΕΤΡΑ, ΙΤΕΑ, ΔΕΜΑΤΙ, ΛΙΑΠΗ, ΤΡΙΣΤΕΝΟ, ΓΡΕΒΕΝΙΤI, ΔΟΛΙΑΝΗ, ΚΑΣΤΑΝΩΝΑΣ, ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΙ, ΔΙΛΑΚΚΟ, ΜΑΚΡΙΝΟ, ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ, ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ, ΦΡΑΓΚΑΔΕΣ, ΝΕΓΑΔΕΣ, ΚΗΠΟΙ, ΚΟΥΚΟΥΛΙ, ΚΑΠΕΣΟΒΟ, ΒΡΑΔΕΤΟ, ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ, ΑΝΩ ΠΕΔΙΝΑ, ΒΙΤΣΑ, ΕΛΑΦΟΤΟΠΟΣ, ΑΡΙΣΤΗ, ΚΑΛΠΑΚΙ, ΚΑΤΩ ΠΕΔΙΝΑ, ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ, ΑΓ. ΜΗΝΑΣ.