fbpx
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αρχική Ήπειρος Ζαγόρι: Συνέχεια εκδηλώσεων με «Zagori Mountain Running 2019», ποδόσφαιρο, σινεμά και πανηγύρια

Ζαγόρι: Συνέχεια εκδηλώσεων με «Zagori Mountain Running 2019», ποδόσφαιρο, σινεμά και πανηγύρια

Με τον κορυφαίο αγώνα ορεινού τρεξίματος της Ελλάδας «Zagori Mountain Running 2019» για 9η συνεχή χρονιά, το τριήμερο 19-21 Ιουλίου, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Ζαγόρι.  Στον φετινό αγώνα και σε όλες τις αποστάσεις του μετέχουν 2.5000 δρομείς. Επίκεντρο, όπως πάντα θα είναι το Τσεπέλοβο και οι Κήποι, ενώ αναμένονται συνολικά περισσότεροι από 12.000 επισκέπτες με αφορμή τον σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός.

Την Κυριακή 21 Ιουλίου συνεχίζεται και η Ποδοσφαιρική Συνάντηση Ζαγορίου με τον αγώνα (γήπεδο Τσεπελόβου) ανάμεσα στο Πάπιγκο και το Καπέσοβο.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου ολοκληρώνεται το πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, προβολών, αφιερωμάτων και εργαστηρίων του φεστιβάλ Βοβούσας, καθώς και του  Greveniti Residensy. Την Κυριακή πέφτει η «αυλαία» και για  φεστιβάλ Κινηματογράφου ZAGORIWOOD που πραγματοποιήθηκε  για 10η χρονιά στα Κάτω Πεδινά με πλήθος δράσεων, προβολών σε αρκετά χωριά του Ζαγορίου και μια εκδήλωση (12 Ιουλίου στα Κάτω Πεδινά) με θέμα: «Φυσικό Περιβάλλον, πολιτισμός, και Οικονομία».

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου ολοκληρώθηκε στο Τσεπέλοβο  το 1ο Θερινό Σχολείο για την προφορική ιστορία που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Ζαγορίου και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Ένωση Προφορικής Ιστορίας και Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας).

Ήταν μια πρωτοβουλία του αναπληρωτή καθηγητή του παραπάνω τμήματος Βασίλη Δαλκαβούκη, τέως δημοτικού συμβούλου Ζαγορίου. Στη διάρκεια του Θερινού Σχολείου ελήφθησαν συνεντεύξεις για την μετανάστευση των δεκαετιών 1950-1970. Το υλικό που  συγκεντρώθηκε θα δημοσιευθεί και αρχειοθετηθεί.

Το διήμερο 19 &20 Ιουλίου  στο Πάπιγκο παραδοσιακό πανηγύρι του Προφήτη Ηλία (Εξωραϊστικός Σύλλογος).

Στις 20 Ιουλίου παραδοσιακό πανηγύρι στο Φλαμπουράρι.

Στη Λεπτοκαρυά πραγματοποιείται το Σάββατο 20 Ιουλίου το φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου «Prosilio Open Air Film Festival» (Πολιτιστικός Σύλλογος).

Το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Ιουλίου στη Δόλιανη παραδοσιακό πανηγύρι του Προφήτη Ηλία.