Ζαγόρι: Το Καβαλλάρι γιορτάζει την επαναλειτουργία του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας

Ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καβαλλαριτών Ζαγορίου «Η Αγία Τριάς» και η Εκκλησιαστική Επιτροπή διοργανώνουν, την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018,  εορταστική εκδήλωση για την επαναλειτουργία του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος.

Πρόκειται για διατηρητέο Μνημείο του Ζαγορίου που χτίστηκε το 1743 σε οχυρωματική θέση και δεσπόζει στο χωριό. Τα τελευταία χρόνια με πιστώσεις της Περιφέρειας εκτελέστηκαν αναγκαίες  εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

8.00 π.μ. Αρχιερατική Θεία λειτουργία στην Αγία Τριάδα.

10.30 π.μ. Πέρας της Θείας λειτουργίας και συγκέντρωση στην πλατεία.

11.00 π.μ. Ομιλία από την κ. Ειρήνη Καλογιάννη, Αρχαιολόγο, Προϊσταμένη Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων με θέμα: «Εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Καβαλλαρίου του Δήμου Ζαγορίου».

*Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

*Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης.

* Πανηγυρική διασκέδαση με το συγκρότημα του Λευτέρη Σαρρέα.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν, τους αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου, τον δήμαρχο Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου, τους αντιδημάρχους Ζαγορίου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων, την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Ανθή Φιλίδου, τον πολιτικό μηχανικό Άγγελο Τσιμπίκη και το συνεργείο εργατών του, την φιλόλογο Άννα Ψάρρη-Σιαδήμα, την εταιρεία «Πίνδος», τον Γεώργιο Γούλα και τον Χρύσανθο Μηλιώτη.