Ζαγόρι: «10η Ηπειρωτική Γιορτή Μανιταριού» στα Άνω Πεδινά

Ο Δήμος Ζαγορίου και ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου συνδιοργανώνουν, το διήμερο 1 και 2 Ιουνίου 2018, την «10η Ηπειρωτική Γιορτή Μανιταριού» στη Λαμπριάδειο Σχολή στα Άνω Πεδινά. Η φετινή εκδήλωση είναι η όγδοη, από το 2009 που ξεκίνησε, στο Ζαγόρι (δυο χρονιές έγινε εκτός, στην Κόνιτσα το 2011 και στο Μέτσοβο το 2014) και προσελκύει πολλούς επισκέπτες, συμβάλλοντας εκτός των άλλων και στην στήριξη των επαγγελματιών του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Στόχος της εκδήλωσης που περιλαμβάνει δράσεις και ομιλίες είναι η γνωριμία με τον κόσμο των μανιταριών, η ανάπτυξη της μανιταροφιλίας καθώς και η προβολή του μανιταρολογικού πλούτου της Ηπείρου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παρασκευή 1 Ιουνίου 20:00 Υποδοχή επισκεπτών, Μανιταροκουβέντα. Διασκέδαση με τους Ασυμάζευτους (Σμυρνέικα). Σάββατο 2 Ιουνίου 9:30 Συγκέντρωση στην είσοδο της Λαμπριαδείου Σχολής, καθορισμός ομάδων μανιταροεξόρμησης και υπευθύνων αρχηγών τους.

10:00 Αναχώρηση ομάδων για ανεύρεση και συλλογή μανιταριών της ευρύτερης περιοχής. 13:30 Επιστροφή, αναγνώριση & καταγραφή των συλλεχθέντων μανιταριών, έκθεση τους στο Περίπτερο του Συλλόγου στον χώρο της εκδήλωσης. 17:30-19:30 Παιδικό Εικαστικό Μανιταροεργαστήρι στον προαύλιο χώρο της Λαμπριαδείου Σχολής.

18:00 Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Ζαγορίου. 2 Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ Σωτήρης Αργύρης-Μανιτάρια και Υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο. Γιώργος Κωνσταντινίδης-Μανιταροφιλία-Μανιταρογνωσία στην Ελλάδα. Άγγελος Παπαδημητρίου-Δηλητηριώδη μανιτάρια. 21:30 Δωρεάν προσφορά μανιταρόσουπας από τους Μανιταρόφιλους Ηπείρου& μανιταρογεύσεις από τον σεφ Φώτη Παρασκευαϊδη. Μουσική εκδήλωση σε στεγασμένο χώρο με το γνωστό συγκρότημα MANITAROCK.