Ηγουμενίτσα: Συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Ομίλου “Marco Polo System”

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας μεταξύ του Δημάρχου κ. Ιωάννη Λώλου και του Υπεύθυνου Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Ομίλου «Marco Polo System” της Βενετίας κ. Alberto Cotrona.

Κατά τη συνάντηση διερευνήθηκαν οι περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης του Δικτύου «Ευρωπαϊκός Δρόμος Μεταξιού (European Silk Road)», καθώς και η δυνατότητα ευρύτερης μελλοντικής συνεργασίας για την αμφίπλευρη ανάπτυξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του βιώσιμου τουρισμού στις δυο περιοχές.

Καθώς υπάρχει ήδη άριστη συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο “Marco Polo System” , αφού αποτελεί ήδη Εταίρο στην Πρόταση “CURED – Cultural Heritage Interpretation” που έχει υποβάλει το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου ΠΑΚΠΠΟ στο πλαίσιο του Interreg – Adrion, αποφασίστηκε η συνέχισή της με τη φιλοξενία στην Ηγουμενίτσα της περιοδικής έκθεσης με θέμα «Φρούρια που Ενώνουν» τους επόμενους μήνες. Η εν λόγω έκθεση αποτελεί ενδιάμεσο προορισμό, καθώς ξεκίνησε από την Λουμπλιάνα, συνεχίστηκε στην Βενετία και στην Φεράρα, ενώ στην Ελλάδα θα ταξιδέψει μέχρι την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα πριν συνεχίσει το ταξίδι της για άλλους μεσογειακούς προορισμούς.