Ηλεκτρικά οχήματα και σταθμοί φόρτισης ενισχύουν το στόλο του Δήμου Ζίτσας

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης οδηγείται δυναμικά ο Δήμος Ζίτσας με την προμήθεια συνολικά επτά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, και έξι σταθμών φόρτισης συνολικού προϋπολογισμού 1.466.932 ευρώ.
Τα δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα, ένα σάρωθρο και ένα αποφρακτικό μηχάνημα, καθώς και οι δύο σταθμοί φόρτισης που αναβαθμίζουν και ενισχύουν το στόλο της υπηρεσίας καθαριότητας έχουν ήδη αγορασθεί και αναμένεται άμεσα η παραλαβή τους. Ειδικότερα, το αποφρακτικό μηχάνημα θα διευκολύνει τα μέγιστα στην αυτονομία και αυτοτέλεια της υπηρεσίας αναφορικά με τη συντήρηση των αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων που έχουν κατασκευαστεί στις Κοινότητες Ελεούσας, Αγίου Ιωάννη και Ροδοτοπίου, καθώς και σύντομα της Βουνοπλαγιάς.
Ταυτόχρονα με γοργούς ρυθμούς προχωρά και η διαδικασία για την προμήθεια των άλλων πέντε ηλεκτροκίνητων επιβατικών οχημάτων, ενός οχήματος τύπου SUV, ενός φορτηγού τύπου Van, τριών οχημάτων τύπου Ι.Χ και τεσσάρων σταθμών φόρτισης καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο διεθνής διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί με καταληκτική ημερομηνία την 9η Οκτωβρίου.
Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας, προχωρά δυναμικά, προσηλωμένη στο στόχο της, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ανταγωνιστικού και πρωτοπόρου Δήμου, που παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες. Αξιοποιώντας, για ακόμη μία φορά, το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, εξασφάλισε χρηματοδότηση που αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού που βελτιώνει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.