Ημέρα Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου στα Ιωάννινα, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Found.ation. Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – ΜΟΚΕ από τον Γιώργο Γκωλέτση, Επιστημονικά Υπεύθυνο της ΜΟΚΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ θα ακολουθήσουν σειρά ομιλιών και συζητήσεων σχετικά με το οικοσύστημα καινοτομίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις startups. Θα συζητηθούν θέματα όπως η δημιουργία μίας επιτυχημένης startup, η εξέλιξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, αλλά και η στρατηγική για την ανοικτή καινοτομία.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Άννα Κ. Μπατιστάτου, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Ματίκας, Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης και Κωνσταντίνος Καραμάνης, Mέλος Συμβουλίου Διοίκησης, ενώ θα πραγματοποιήσουν ομιλίες και θα συμμετέχουν σε πάνελ οι Φίλιππος Ζακόπουλος, Managing Partner, Found.ation, Νεόφυτος Κολοκοτρώνης, Head of Products & Services, Found.ation, Πάνος Μήτσιος, COO, TEKMON, Γιάννης Ημέλλος, CEO & Co-Founder, CollegeLink, Κωνσταντίνος Βαΐτσας, Senior Manager, Head of Innovation, Deloitte, Δώρα Τραχανά. Junior Partner, Uni.Fund, Νίκος Αντωνίου, CEO, PJ Tech Catalyst, Ιωσήφ Μπελούκας, Director, Head of Data Science & Analytics, PwC, Θάνος Σταυρόπουλος, Senior Manager, Technology & Innovation, Pfizer, Γεώργιος Γεωργιάδης. Co-founder & Partner, WhiteBeam Ventures και Τάσος Κούτλας, Deputy VP of Digital Solutions Europe, FFW. Η ΜΟΚΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποτελεί μία μονάδα που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την επιχειρηματική ενασχόληση φοιτητών, ερευνητών και αποφοίτων και να συμβάλλει στην καλλιέργεια γνώσεων σχετικά με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, καθώς και την ανάπτυξη σχετικών δεξιοτήτων. Απευθύνεται σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου, καλύπτοντας όλα τα τμήματα σε Ιωάννινα, Άρτα και Πρέβεζα. Ανάμεσα στις δράσεις της περιλαμβάνονται υπηρεσίες συμβουλευτικής και mentoring, εκπαίδευση φοιτητών σε θέματα επιχειρηματικότητας, διοργάνωση διαγωνισμών καινοτομίας και hackathon, λειτουργία θερμοκοιτίδας κ.ά.

“Στη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας παρέχουμε γνώση, αναπτύσσουμε δεξιότητες και δίνουμε συμβουλές και κατεύθυνση στους φοιτητές, ερευνητές και αποφοίτους μας για την αξιοποίηση των γνώσεών τους και την επιχειρηματική τους δραστηριοποίηση, στηρίζοντας όσους προχωρήσουν στα πρώτα επιχειρηματικά τους βήματα. Αυτό μπορεί να φέρει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία, την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα αλλά και στην ίδια την κοινωνία. Φιλοδοξούμε με τον τρόπο αυτό η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες του τοπικού και όχι μόνο οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας”, δηλώνει ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της ΜΟΚΕ, Αν. Καθ. Γιώργος Γκωλέτσης. “Η διασύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά είναι πολύ σημαντική για την υποστήριξη και ενίσχυση της καινοτομίας στην περιοχή της Ηπείρου, που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε πολύ ενεργό κόμβο τεχνολογίας. Η επαναλειτουργία της ΜΟΚΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη δημιουργία ενός παραγωγικού οικοσυστήματος καινοτομίας που θα αξιοποιεί το τοπικό -αλλά και θα προσελκύει νέο- ταλέντο”, δηλώνει ο Φίλιππος Ζακόπουλος, Managing Partner του Found.ation.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό και θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου από τις 12:30 έως τις 16:30, ενώ θα υπάρχει και livestreaming (https://tinyurl.com/mokeinnoday) για όσους δεν μπορέσουν να την παρακολουθήσουν διά ζώσης.

Πληροφορίες:
Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας
τηλ.: 2651007523
email: [email protected]