Ημερίδα με θέμα “Φυσικοθεραπεία στην Ψυχική Υγεία”

78614308

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων, Άρτης, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τμήμα «Φυσικοθεραπεία στην Ψυχική Υγεία» στο πλαίσιο των στόχων και σκοπών τους, διοργανώνουν στα Ιωάννινα, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, ημερίδα με Θέμα:

«ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ;»

Στο πρώτο μέρος, έγκριτοι επιστήμονες θα αναπτύξουν το ρόλο των επαγγελματιών υγείας στα ψυχικά νοσήματα, ως μέλη της διακλαδικής ομάδας σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Γραφείο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Στο δεύτερο μέρος, φυσικοθεραπευτές, μέλη τού Επιστημονικού Τμήματος «Φυσικοθεραπεία στην Ψυχική Υγεία», θα αναλύσουν τον ορισμό και τη διαδρομή της φυσικοθεραπείας στην ψυχική υγεία – τόσο στην Ελλάδα όσο και στη διεθνή κοινότητα -και θα τεκμηριώσουν τα οφέλη της. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής άσκησης, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Διεθνούς Ένωσης Φυσικοθεραπευτών στην Ψυχική Υγεία.
Η Ημερίδα θα διαρκέσει από τις 11.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ. και θα φιλοξενηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο, «Δημήτρης Χατζής» Παλαιά Σφαγεία, Ιωάννινα. Η συμμετοχή στις εργασίες της ημερίδας είναι δωρεάν τόσο για τους επαγγελματίες υγείας όσο και για το ενδιαφερόμενο κοινό.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.