Η Ήπειρος, προορισμός τεσσάρων εποχών, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Το αεροδρόμιο της Αθήνας συνεχίζει να «ταξιδεύει» τους επισκέπτες του στους ξεχωριστούς προορισμούς της χώρας μας!

 

Τρίτος προορισμός: Ήπειρος

 

 

Τις φυσικές ομορφιές της Ηπείρου ανακαλύπτουν την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, oι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου και, μαζί,  θεσπέσιες γεύσεις, κοσμήματα από την περίφημη παραδοσιακή αργυροτεχνία και ηπειρωτικά πολυφωνικά τραγούδια.

 

Η Ήπειρος αποτελεί τον τρίτο προορισμό του προγράμματος Fly me to the Moon – Sounds Greek to Me, που “προσγειώνεται” στο αεροδρόμιο και δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να γνωρίσουν αυτό το σπουδαίο ελληνικό σταυροδρόμι πολιτισμών και τοπίων, να δοκιμάσουν δημοφιλείς και εκλεκτές συνταγές της Ηπείρου και να γευθούν τοπικά ποτά. Παράλληλα, η έκθεση χειροποίητων προϊόντων αργυροτεχνίας θα αναδείξει με τη βοήθεια του Κέντρου Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων, την ιδιαίτερη παράδοση της Ηπείρου και τη λαμπρή θέση που έχει στην ιστορία της νεοελληνικής λαϊκής τέχνης..

 

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν, με ερμηνεία παραδοσιακής μουσικής, το μουσικό σύνολο «Ήνορο» που αναδεικνύει τη μοναδικότητα του πολυφωνικού τραγουδιού, ενώ το συγκρότημα Pnoetica, με ένα ψηφιδωτό μοντέρνας και βυζαντινής μουσικής,  θα παρουσιάσει τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μέσα από διασκευές δημοτικών τραγουδιών.

 

 

Sounds Greek to me στο Αεροδρόμιο της Αθήνας!

 

Τρίτος προορισμός: Γνωριμία με την Ήπειρο

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

Επίπεδο Αναχωρήσεων – Είσοδος 3 – Περιοχή Ελεύθερης Πρόσβασης
Ώρα: 12:00 – 16:00

 

 

To «Fly me to the Moon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture, που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά. Περισσότερες πληροφορίες στα www.aia.gr και www.elculture.gr.