Η ΑΚΤΩΡ οριστικός ανάδοχος στα μεγάλα συμβόλαια συντήρησης της Εγνατίας Οδού

Η ΑΚΤΩΡ είναι για ακόμα μία φορά η μεγάλη κερδισμένη από τον διπλό αυτή τη φορά διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού. Η κορυφαία Ελληνική τεχνική εταιρεία είναι η οριστική μειοδότρια για τα νέα διετή συμβόλαια που αφορούν την λειτουργία και την συντήρηση του άξονα που ξεκινά από την Ηγουμενίτσα και καταλήγει στους Κήπους Έβρου.

Συγκεκριμένα έγινε ανάδοχος του Δυτικού Τομέα αλλά και των καθέτων αξόνων αρχικού προϋπολογισμού 47,45εκατ.ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ) με 59,80% (ή ποσού 24,05εκατ.ευρώ ποσό με ΦΠΑ).

Παράλληλα έγινε ανάδοχος του Ανατολικού Τομέα και των κάθετων αξόνων, αρχικού προϋπολιγισμού 49,45εκατ.ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ) με 58,84% (ή ποσού 25,62εκατ.ευρώ ποσό με ΦΠΑ).

Η ΑΚΤΩΡ μαζί αναλαμβάνει και την κατασκευή των απαραίτητων σταθμών διοδίων που είναι απαιτητοί άλλωστε από τον διαγωνισμό παραχώρησης που ξεκίνσηε πριν από λίγες μέρες και στον οποίο η ίδια εταιρεία είναι μία από τις συμμετέχουσες.

Η ΑΚΤΩΡ θα αναλάβει για 24 μήνες τα έργα συντήρησης και λειτουργίας, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει οι συμβάσεις να σταλούν και να πάρουν το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της Άνοιξης.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com