Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών για το θανατηφόρο τροχαίο στον Περιφερειακό – Συγκέντρωση στο σημείο το απόγευμα

Με αφορμή το θάνατο του 30χρονου μοτοσικλετιστή στην περιφερειακή οδό Ιωαννίνων, την Παρασκευή 04/06/2021, η ΛΕ.Μ.Ι. έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου και στο Δήμο Ιωαννιτών για την κατάσταση του οδικού δικτύου στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων και στο δήμο Ιωαννιτών και συγκεκριμένα για την Περιφερειακή οδό Ιωαννίνων. Σε συνέχεια της διαμαρτυρίας μας σήμερα Τετάρτη 09/06/2021 θα βρεθούμε δίπλα στην οικογένεια και τους φίλους του αδικοχαμένου Γιώργου, στο σημείο του ατυχήματος

 

Αναλυτικά η επιστολή:

Η «Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων» μετά από 20 χρόνια παρουσίας στην πόλη των Ιωαννίνων και στο πλευρό των μοτοσυκλετιστών, με αφορμή τον θάνατο του 30χρονου μοτοσυκλετιστή Γεωργίου Παππά στις 4 Ιουνίου 2021, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση του οδικού δικτύου της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων και του δήμου Ιωαννιτών. Συγκεκριμένα της Περιφερειακής οδού.

Μία περιφερειακή οδό που περισσότερο θυμίζει φαρδύ επαρχιακό δρόμο χωρίς διαχωριστικές νησίδες, χωρίς κυκλικούς κόμβους για την είσοδο και έξοδο σε αυτή και με παράνομες κάθετες οδούς που εξυπηρετούν καθαρά ιδιωτικούς σκοπούς. Ως αποτέλεσμα κάθε χρόνο η περιφερειακή οδός να γίνεται τόπος πολλών ατυχημάτων, με αποκορύφωμα το θάνατο του 30χρονου μοτοσυκλετιστή.

Είναι εύκολο να ρίχνουμε τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, αλλά ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Στα 20 σχεδόν χρόνια λειτουργίας της οδού δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχομένων.

Ζητάμε:

Ώστε η περιφερειακή οδός να εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε με ασφάλεια, χωρίς νέα θύματα.

Είμαστε στην διάθεσή σας για διάλογο ώστε να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια σε ολόκληρο το δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων, καθώς οι μοτοσυκλετιστές αποτελούμε τα κατ’ εξοχήν θύματα των δρόμων.

Ο πρώτος πρόεδρος της ΛΕ.Μ.Ι. Χρήστος Χούλιαρης και η σύντροφος του Κατερίνα Οικονόμου έχασαν τη ζωή τους σε πανομοιότυπο ατύχημα στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Πρεβέζης. Η παράνομη σύνδεση σε εκείνο το σημείο εξακολουθεί να υπάρχει …

Με τιμή
Το Δ.Σ. της ΛΕ.Μ.Ι.