Η ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ για πρώτη φορά στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Τη θεατρική ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ που ειδικεύεται σε παραστάσεις με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, παρουσιάζει για πρώτη φορά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο της δράσης για τη διαφορετικότητα το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουνίου και το πρωί της Κυριακής 10 Ιουνίου, στην αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα, η θεατρική ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ θα παρουσιάσει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο φίλος μου ο Τόμπυ».
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 9 ετών και ασχολείται, με χιούμορ και προβληματισμό, με το πολύ ευαίσθητο θέμα της παρουσίας ενός παιδιού με ειδικές ικανότητες στο σχολείο.
Υπόθεση: «Ο φίλος μου ο Τόμπυ είναι ένας σκύλος όπως όλοι οι άλλοι. Του αρέσει να γαβγίζει, να παίζει με το μπαλάκι του και να ξεκοκαλίζει μία μπριζόλα. Μόνο που ο Τόμπυ είναι ιδιαίτερος: κάποτε τον είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο και τώρα έχει ένα σιδερένιο πόδι. Μη φοβάστε όμως! Σε τίποτα δεν τον εμποδίζει αυτό το σιδερένιο πόδι. Μέχρι που στο σχολείο του (ναι, γιατί πάει σχολείο, μαζί με τα υπόλοιπα ζωάκια), εμφανίζεται ένας καινούργιος σκύλος, ο Γουλφ, που προσπαθεί να τον πείσει ότι δεν είναι σκύλος, αφού δεν έχει τέσσερα πόδια. Τι είναι λοιπόν ο Τόμπυ;».
Η παράσταση διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Η ταυτότητα της παράστασης. Κείμενο: Λέλα Μεντεκίδου – Τάσος Αγγελόπουλος. Σκηνοθεσία: Τάσος Αγγελόπουλος. Κούκλες (σχεδιασμός και κατασκευή): Δήμητρα Γιοβάνη. Μουσική: Κωνσταντίνος Τσώνης. Παίζουν: Μαρία Κωνσταντά. Έλλη Σαρρή. Χρήστος Τσαβλίδης.