Η Πρέβεζα τιμά την παγκόσμια ημέρα χορού

Τον χορό τόσο στην μοντέρνα όσο και στην παραδοσιακή του μορφή τιμά και φέτος ο Δήμος της Πρέβεζας διοργανώνοντας  διήμερες εκδηλώσεις το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου στην πλατεία Ανδρούτσου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού.

Οι φετεινές  εκδηλώσεις οι οποίες και τις δύο μέρες θα ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα είναι αφιερωμένες στον αείμνηστο Βασίλη Κοντονάσιο ο οποίος με την παρουσία του  στα πολιτιστικά δρώμενα  της περιοχής τίμησε για δεκαετίες την παραδοσιακή μουσική και τον χορό.

Το Σάββατο 28  Απριλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μοντέρνους χορούς από τα σχήματα:

Dance flame, Χοροχώρος έκφραση, Α.Γ.Σ Κλεοπάτρα,  Pa’Bailar,Πολιτιστικός -Περιβαλλοντικός Σύλλογος  “Αγίας Τριάδας”, Πολιτιστικός  Σύλλογος Καναλίου και  Fitness Studio.

Την Κυριακή  29  Απριλίου   την τιμητική του θα έχει ο παραδοσιακός χορός με τα σχήματα:

Κέντρο Ψυχικής Υγείας- ΚΑΠΗ, Πολιτιστικός Σύλλογος Σμυρτούλας- Νικόπολη, Πολιτιστικός Σύλλογος Ωρωπού, Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου και Αγίας Τριάδας, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πρέβεζας, Πολιτιστικός -Μορφωτικός Σύλλογος Σκάλας Λούρου, Σύλλογος Γυναικών Αγίου Θωμά, Χορευτική Ομάδα “Ζάλογγο”, Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πρέβεζα, Χορευτικός ομιλος Πρέβεζας,  Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας, Σύλλογος Μικρασιατών  και Ποντίων Πρέβεζας , Πολιτιστικός Σύλλογος Καναλίου και Σύλλογος  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Πρέβεζας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις  29 Απριλίου , ημερομηνία γέννησης το 1727 του Γάλλου χορευτή και χορογράφου Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727-1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου. Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού είναι να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την τέχνη της Τερψιχόρης, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.