Η Σταυρούλα Μπότση- Μπραΐμη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η Σταυρούλα Μπότση- Μπραΐμη, εκλέχτηκε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου στην Ειδική Συνεδρίαση του Σώματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.
Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Μάριος- Γρηγόριος Τσίρκας (από την παράταξη Κοινό των Ηπειρωτών) και Γραμματέας η κα Μαρία- Τατιάνα Καράλη (από την παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ».
Το νέο Προεδρείο συνεχάρησαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και οι επικεφαλής των παρατάξεων. Η Πρόεδρος κ. Σταυρούλα Μπραίμη- Μπότση σε σύντομη ομιλία της ευχαρίστησε τους περιφερειακούς συμβούλους για την εκλογή της, υπογραμμίζοντας – μεταξύ άλλων- ότι σταθερή της επιδίωξη θα είναι η σύνθεση των θέσεων και των απόψεων που θα διατυπώνονται.
«Ζητώ τη βοήθεια όλων με την ιδιότητα που φέρει ο καθένας, ώστε να αποτελέσει το Περιφερειακό μας Συμβούλιο, λίκνο της δημοκρατίας, αντίθετο σε κάθε λαϊκισμό, απρεπείς συμπεριφορές και να διακρινόμαστε για το ήθος και την ευπρέπεια», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.
Ακολούθησε η εκλογή των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής.
Από την παράταξη της πλειοψηφίας (Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου) εκλέχτηκαν οι:
1. Κατέρης Ιωάννης
2. Κίτσιος Κωνσταντίνος
3. Σιαράβας Κωνσταντίνος
4. Ψαθάς Βασίλειος
5. Γαϊτανίδης Πρόδρομος
Από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης εκλέχτηκαν οι:
1. Στέφος Ιωάννης
2. Ζούμπας Στέφανος
3. Πρέντζας Γεώργιος
Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι:
Από την παράταξη της πλειοψηφίας (Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου):
1. Γκογκάκη Μαργαρίτα
2. Γκαμπρέλας Δημήτριος
3. Αρλέτου Αικατερίνη
4. Βλέτσας Βασίλειος
5. Μητροκώστα Παναγιώτα
Από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης οι:
1. Δημητριάδης Σάββας
2. Ζέκα -Πάσχου Κωνσταντίνα
3. Λιούρης Θεοχάρης
Ορκωμοσία Περιφερειακού Συμβούλου
Πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ορκίστηκε περιφερειακός σύμβουλος ο κ. Βασίλειος Βλέτσας (της παράταξης Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου), υπέρ του οποίου εκδόθηκε την Παρασκευή, μετά από επανακαταμέτρηση των σταυρών προτίμησης, απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων. Ο κ. Βλέτσας καταλαμβάνει την θέση του κ. Θεόφιλου Γιουγλή.