Ιωάννινα:Αλλεπάλληλες μικρές σεισμικές δονήσεις τη νύχτα

Στις 21:54 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο του σεισμού να εντοπίζεται στα 18 χιλιόμετρα από την πόλη της Ηπείρου. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν μικρότερο από 10 χιλιόμετρα.

Οκτώ λεπτά αργότερα καταγράφηκε και δεύτερη δόνηση μεγέθους 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 17 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα.

Στις 22:23 καταγράφηκε νέα δόνηση, μεγέθους 3,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο 21 χιλιόμετρα απόσταση από τα Ιωάννινα. Σύμφωνα με την αυτόματη προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός της τάξεως των 3,5 Ρίχτερ είχε επίκεντρο Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, κοντά στο σημείο που έγινε και ο ισχυρός σεισμός των 5,3 ρίχτερ. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας προέρχονται από την περιοχή του ρήγματος που έδωσε και τον μεγάλο σεισμό.

Οι σεισμικές δονήσεις συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας με μικρή όμως ένταση χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.Οι επιστήμονες συνεχίζουν να παρακολουθούν το φαινόμενο, χωρίς να εκφράζουν κάποια ανησυχία για την εξέλιξή του.