Ιωάννινα:Επιστολές Δημάρχου σε Υπουργείο Υποδομών και ΑΠΑ για τις ακυρώσεις διαγωνισμών

Δύο επιστολές με αποδέκτες τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας απέστειλε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου μετά τις δυσμενείς εξελίξεις στους διαγωνισμούς για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς και την πτήση Ιωαννίνων- Ηρακλείου.

Με την επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών ο Δήμαρχος τονίζει την καθοριστική σημασία που έχει για την πόλη των Ιωαννίνων, το Νομό και την όμορη περιοχή όπου διαβιεί σημαντικός πληθυσμός της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, η ολοκλήρωση του άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς.

Ο Δήμαρχος σημειώνει ότι οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου είναι τεράστιες και οι δύο ακυρώσεις του διαγωνισμού επιτείνουν την ανησυχία για την τύχη του.

Ζητά από τον Υπουργό ενημέρωση για τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει όπως και για την εξεύρεση της πηγής χρηματοδότησης του έργου.

«Οι εξελίξεις με τις δύο ακυρώσεις του διαγωνισμού επιτείνουν την ανησυχία για την τύχη του έργου αυτού.

Με την παρούσα επιστολή σας μεταφέρω την ανησυχία και την αγωνία του Δήμου και των κατοίκων. Αίτημα όλων είναι να δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προχωρήσει άμεσα η επαναδημοπράτηση του έργου και να διασφαλιστεί η χρηματοδότησή του» σημειώνει ο Δήμαρχος στην επιστολή του προς τον κ. Σταϊκούρα.

Με την επιστολή του προς τον Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας η οποία κοινοποιείται και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο δήμαρχος τονίζει την ανάγκη να επαναληφθεί με καλύτερους όρους ο διαγωνισμός για την πτήση Ιωαννίνων- Ηρακλείου.

«Η πτήση Ιωαννίνων- Ηρακλείου μπορούσε να αποτελέσει μία νέα αρχή για το αεροδρόμιο και την περιοχή. Η κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονου αποτελεί πλήγμα και οδηγεί σε έμμεση υποβάθμιση του αεροδρομίου το οποίο εξυπηρετεί μόνο μία πτήση εσωτερικού μέχρι σήμερα.

Για την Δημοτική μας Αρχή που κατέβαλλε τεράστια προσπάθεια ώστε να γίνει πράξη η γραμμή Ιωαννίνων- Τελ Αβίβ, αποτελεί προτεραιότητα η αεροπορική σύνδεση με το Ηράκλειο» σημειώνει ο κ. Παπαγεωργίου.