Ιωάννινα:Καταγγελία της Δημοτικής Αρχής για βανδαλισμό γλυπτών στο παραλίμνιο

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων καταδικάζει με αποτροπιασμό τον βανδαλισμό γλυπτών από συγκεκριμένη ομάδα οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο 13 Μαΐου στη παραλίμνια περιοχή.
Λίγες ώρες μόνο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου καθαρισμού 6 γλυπτών στην παραλίμνιο από συντηρητές της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννίτων, μέλη συγκεκριμένης ομάδας «φίλων» του ΠΑΣ Γιάννινα προχώρησαν σε βανδαλισμούς βάφοντας ορισμένα απ’ αυτά στα χρώματα της ομάδας.
Τόσο μεγάλη ήταν μάλιστα η χαρά τους για τον βανδαλισμό στον οποίο προέβησαν που δε δίστασαν να αναρτήσουν φωτογραφίες με τα… κατορθώματα τους στη σελίδα τους στο facebook, έχοντας φροντίσει να καλύψουν τα πρόσωπά τους.
Η Δημοτική Αρχή δεν θα δείξει καμία ανοχή στη δράση των γνωστών αγνώστων, κινώντας άμεσα όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.
Οι υπαίτιοι να είναι σίγουροι ότι θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν.
Δυστυχώς τα κρούσματα βανδαλισμών σε μνημεία, κτίρια, αγάλματα και γενικά σε ολόκληρη την πόλη δεν έχουν τέλος.
Οι βανδαλισμοί αυτοί δεν δείχνουν απλά έλλειμμα αγωγής, παιδείας και πολιτισμού, αλλά λειτουργούν στην ουσία προβοκατόρικα.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η ομάδα της πόλης μας.
Και όλοι μας την υποστηρίζουμε και την αγαπάμε.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι στο όνομα της ομάδας μπορεί ο καθένας να βανδαλίζει μνημεία, γλυπτά, κτίρια ή ότι άλλο βρεθεί στο διάβα του.