Ιωάννινα:Με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο παραδοσιακών χορών

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους που αφορούν στην θεωρητική και πρακτική προσέγγιση πτυχών του λαϊκού πολιτισμού και έχουν σχέση με την μουσικοχορευτική παράδοση περιοχών της Ηπείρου και της Ελλάδας, τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων, συν- διοργάνωσαν σεμινάριο παραδοσιακών χορών με θέμα την μουσικοχορευτική παράδοση της Νάξου.

Εισηγητής ήταν ο κ. Σταύρος Σπηλιάκος, Διδάκτωρ στη Χορολογία του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού στο Τ.Ε.Φ.Α.Α Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στα Γιάννινα, όπου δεκάδες εκπαιδευόμενοι έδωσαν το παρών αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη για επιστημονική θεωρητική και πρακτική προσέγγιση του ευρύτερου χώρου της μουσικοχορευτικής παράδοσης από μελετητές με αποδεδειγμένη γνώση, κατάρτιση και εμπειρία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σπηλιάκος ήταν εισηγητής ξανά το 2003, στο 4ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών Δήμου Ιωαννιτών, που είχε διοργανώσει τότε το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του, το οποίο από το 2000 είχε ξεκινήσει τον θεσμό των σεμιναρίων στην Ήπειρο ώστε να μην χρειάζεται όσοι επιζητούν τη γνώση να μεταβούν οπωσδήποτε  σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η πολύπλευρη δράση του Τμήματος συνεχίζεται το Σάββατο 25 Μαρτίου με το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών.