Ιωάννινα: Άυριο η Λυρική Παμβώτις

Η Λυρική Παμβώτις είναι μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Εταιρίας Λογοτεχνών & Συγγραφέων Ηπείρου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και υλοποιείται με τη συνεργία του Δήμου Ιωαννιτών, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και της Δημοτικής Ενότητας Νήσου Ιωαννίνων.
Παραδοσιακά, πλέον, το πρόγραμμα τηςΛυρικής Παμβώτιδας περιλαμβάνει: α) απόδοση τιμής σε άτομα εν ζωή, με πλούσιο λογοτεχνικό έργο και αξιόλογη συμβολή, τόσο στον ηπειρώτικο πολιτισμό όσο και στον εθνικό, β) απονομή βραβείων και επαίνων σε άτομα, που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης της Εταιρίας Λογοτεχνών & Συγγραφέων Ηπείρου, γ) απόδοση ποιημάτων από τους ποιητές τους, και δ) κλείσιμο με σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του μηνός Αυγούστου και λαμβάνει χώρα στην πλατεία Σεράι της Νήσου Ιωαννίνων. Στον κήπο της εν λόγω πλατείας και ειδικότερα στο μέτωπό της με τη λίμνη Παμβώτιδα βρίσκεται το Δέντρο της Ποίησης, φυτεμένο από ποιητές και λογοτέχνες και η Στήλη της Ποίησης, έργο του καταξιωμένου ηπειρώτη γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη.