Ιωάννινα: «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» την Κυριακή

Το αριστούργημα του συγγραφέα Μενέλαου Λουντέμη, «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», παράλληλα με την εκπαιδευτική κοινότητα, παρουσιάζεται και στο κοινό των Ιωαννίνων, από την Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ.
Η εξαιρετική παράσταση που σκηνοθετεί η Μαίρη Ανδρέου, που ήδη έχει «μαγέψει» πάνω από 5.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλη την Ήπειρο και τη Λευκάδα, θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο «Καμπέρειο» Θέατρο.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, Χριστίνα Κωτσαντή, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης, κάλεσε το κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.
«Το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη, περιγράφει τους αγώνες και τους κόπους που καταβάλει ένα παιδί, ο Μέλιος, για να μορφωθεί, να πάει στο σχολείο και τελικά να επιβιώσει. Το εμβληματικό αυτό έργο είναι ένας ύμνος για το σχολείο, το βιβλίο και το δάσκαλο και παρουσιάζει την ηθογραφία μιας άλλης εποχής. Σας καλώ να δείτε την παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, την Κυριακή στις 7.00 το απόγευμα και για τη διευκόλυνση του κοινού σας ενημερώνω πως προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα Γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα)», δήλωσε η κα. Κωτσαντή.
Στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για το ΔΗΠΕΘΕ, κάθε χρόνο, η παράσταση της Παιδικής Σκηνής, αναφέρθηκε η Καλλιτεχνική Διεύθυντρια του Θεάτρου, Ελένη Δημοπούλου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «για εμάς στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, το θέατρο είναι μια ζωντανή τέχνη η οποία καταφέρνει να μεταδίδει στο παιδί συναισθήματα, γνώσεις, μηνύματα και να ενεργοποιεί τη φαντασία του και τα πνευματικά του χαρίσματα. Για το λόγο αυτό η επιλογή καθώς και η παρουσίασή του έργου που κάθε χρόνο παρουσιάζει στην εκπαιδευτική κοινότητα, η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού περιφερειακού θεάτρου είναι πολύ προσεκτική και σημαντική».
Στις εντυπώσεις και στη μεγάλη αποδοχή που έχει η παράσταση από τους μαθητές δεκάδων σχολείων, αναφέρθηκαν κατά σειρά οι ηθοποιοί και πρωταγωνιστές του έργου, Σοφία Μπλέτσου, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Χρήστος Τζιώτας, Ευαγγελίνα Καρυοφύλλη, Βάσω Ασίκογλου, και Αλέξανδρος Ζαφειριάδης.

Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων: Γραφεία ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα), τηλ: 2651025670.
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό) και 5 ευρώ (μειωμένο για: μαθητές, φοιτητές, ΑμεΑ, άνεργους, πολύτεκνους, μέλη ΚΑΠΗ και ηλικιωμένους άνω των 65 ετών).

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Μαίρη Ανδρέου
Θεατρική Διασκευή: Γιάννης Ρήγας
Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ
Πρωτότυπη μουσική: Κλέων Αντωνίου
Κίνηση: Κωνσταντίνα Λάλλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Μάγια Ανδριανού
Φωτισμοί: Richard Antony Λούκας.
Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Βάσω Ασίκογλου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Ευαγγελίνα Καριοφύλλη, Σοφία Μπλέτσου, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Χρήστος Τζιώτας.