Ιωάννινα: Έρχεται το 6 Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ

Η κορυφαία διαπολιτιστική συνάντηση του καλοκαιριού δίνει και πάλι το παρόν σε μία μεγάλη γιορτή γεμάτη μουσική, χορό και χρώμα που θα μας ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου.

Το «6 Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων», έπειτα από απουσία δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, επιστρέφει με ανανεωμένη διάθεση με χορευτικά συγκροτήματα από την Αργεντινή, το Μεξικό, την Βοσνία, την Χιλή και φυσικά από την Ελλάδα που θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό θέαμα και ακρόαμα, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

Δεκάδες χορευτές με εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές θα μας μυήσουν στην παράδοση και τον πολιτισμό των χωρών τους και σε έναν «αρμονικό χορό» με την ελληνική παράδοση θα γίνουν ένα μεγάλο γαϊτανάκι ειρήνης, αδελφοσύνης και φιλίας.

Από την Παρασκευή 23 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου τα Ιωάννινα θα κινούνται στο ρυθμό του «6 Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ Ιωαννίνων» και θα γίνουν, για μια ακόμα φορά, ένα σταυροδρόμι πολιτισμικού πλούτου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 23 Ιουνίου/ Τελετή έναρξης /9:30μ.μ./ Πλατεία Μαβίλη
  • Σάββατο 24 Ιουνίου/9:30μ.μ./Πλατεία Μαβίλη
  • Δευτέρα 26 Ιουνίου/ Τελετή λήξης /9:30μ.μ./Θέατρο Ε.Η.Μ.

Παράλληλα, την Παρασκευή θα γίνει απογευματινή παρέλαση στην πόλη ενώ το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει διδασκαλία χορών από ξένα συγκροτήματα και πολλές ακόμη εορταστικές εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης και την Κυριακή, 25 Ιουνίου, ο Χ.Ο.Ι. παρουσιάζει την Εβρίτικη Ζυγιά και την Κατερίνα Δούκα σε μία μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Λιθαρίτσια

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Χορευτικό Όμιλο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

Σας περιμένουμε όλους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή πολιτισμού και φιλίας!