Ιωάννινα: Ανοιχτή αιμοδοσία το Σάββατο στο Δημαρχείο

Η παρατεταμένη κακοκαιρία και η έξαρση της γρίπης το φετινό χειμώνα, έγιναν αιτία να δημιουργηθούν προβλήματα σ’ όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας μας (και στα νοσοκομεία της πόλης μας) με την έλλειψη αίματος όλων των ομάδων.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, οι Σύλλογοι και φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Π.Ε. Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, πραγματοποιούν στην πόλη των Ιωαννίνων ανοιχτή αιμοληψία, σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ.

Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ιωαννίνων (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου).

Απευθύνουμε έκκληση σ’ όλους τους συμπολίτες μας να ενεργοποιηθούν. Ας μην αδιαφορούμε. Τώρα είναι ανάγκη. Είμαστε ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να κινδυνέψουν συνάνθρωποί μας εξ αιτίας της έλλειψης αίματος.

Ας αφιερώσουμε το ερχόμενο Σάββατο 10 λεπτά από το χρόνο μας προσφέροντας αίμα για όσους το έχουν ανάγκη. Είναι ευθύνη  όλων μας να υπάρχει πάντα αίμα για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας που το χρειάζονται. Είναι δείγμα πολιτισμού.