Ιωάννινα: Απάντηση του Δήμου στους καλλιτλέχνες για το ΔΗΠΕΘΕ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου είχε προχωρήσει στην συγκρότηση τριμελούς επιτροπής με αντικείμενο την επιλογή προτάσεων για δράσεις και παραστάσεις σχετικές με την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Η Επιτροπή αποφάσισε και ενέκρινε  την πρόταση με τίτλο «Από γιορτή σε γιορτή: η Πασχαλιά της Λευτεριάς» ενώ σε επόμενη συνεδρίασή της, όπως τονίζει στο σχετικό πρακτικό, θα εξεταστούν και άλλες προτάσεις ώστε ορισμένες να υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Το  ΔΣ με ομόφωνη απόφαση του εξουσιοδότησε την  πρόεδρο  του ΔΗΠΕΘΕ να υπογράψει τα σχετικά με το απαιτούμενο θέμα έγγραφα και συμβάσεις.

Με βάση αυτά τα πραγματικά γεγονότα, γεννά ερωτήματα η επίθεση που εξαπολύει στην πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ αλλά και στην Δημοτική Αρχή, μέρος των καλλιτεχνών της πόλης που αντιπροσωπεύει η  Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου.

Είναι απολύτως κατανοητές οι δυσκολίες που διέρχεται ο καλλιτεχνικός χώρος εξ αιτίας των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία.  Όμως αυτές δεν μπορούν να ξεπεραστούν ούτε με ψεύδη, ούτε με επιθέσεις, ούτε με πολιτικούς εκβιασμούς.

Η Δημοτική Αρχή και το ΔΗΠΕΘΕ είναι ανοιχτά σε συνεργασίες, έχουν αποδείξει ότι στηρίζουν το καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής.

 

Σε κάθε περίπτωση οι συκοφαντίες που εξαπολύουν για μία ακόμη φορά αποτελούν ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου το οποίο η Δημοτική Αρχή δεν θα ακολουθήσει.