Ιωάννινα: Διεθνείς αγώνες πρακτικής σκοποβολής για τα Ελευθέρια της πόλης

Πιστός στην παράδοση που έχει δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια , ο ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ θα τιμήσει και εφέτος την επέτειο της Απελευθέρωσης της Πόλεώς μας από τον τουρκικό ζυγό.

Συμπληρώνονται 107 χρόνια που ξεδιπλώθηκαν οι Ελληνικές σημαίες από τα μπαούλα που ήταν κρυμμένες  και ποτισμένες με δάκρυα χαράς κρεμάστηκαν στους ιστούς και στα μπαλκόνια. Αλλά για να γίνει αυτό , ποτάμια αίματος χύθηκαν από άνδρες όχι μόνο Γιαννιώτες και Ηπειρώτες ,αλλά και από το εξωτερικό , όπως οι Γαριβαλδινοί , απ’ την υπόλοιπη ελεύθερη  Ελλάδα και φυσικά και από την Κρήτη που είχε λίγα χρόνια ήδη που ανέπνεε ελεύθερο αέρα.

Εθελοντές  έφτασαν για να κάνουν όλη την Ήπειρο και την πρωτεύουσά της πάλι κομμάτι της Ελλάδας. Αυτούς τους εθελοντές , αλλά και όλους τους άλλους που πολέμησαν και πολλοί  θυσιάστηκαν, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, τιμά ο  Όμιλος με τη διοργάνωση δύο διεθνών αγώνων πρακτικής σκοποβολής .

Ο πρώτος είναι αγώνας λειοκάνου IPSC και θα γίνει το Σάββατο 15/2 και ο δεύτερος είναι πιστολίου IPSC και θα γίνει την Κυριακή 16/2 . Και οι δύο αγώνες θα γίνουν στο σκοπευτήριο του Ομίλου στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου στο Πέραμα.

Η συμμετοχή είναι ήδη πολύ μεγάλη με διεθνείς παρουσίες από χώρες όπως την Αγγλία, την Βουλγαρία , την Ρωσία , τηνΓαλλία κλπ.

Από τη Γαλλία τιμά με την παρουσία του ο επί σειρά ετών Παγκόσμιος πρωταθλητής ERIC GRAUFELL και από τη Ρωσία η πλήρης ομάδα του Ομίλου από το  Ekaterineburg ,ARCHNGEL MICHAIL η οποία για μια ακόμη φορά θα παραβρεθεί στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Πόλης μας.

Θα θυμούνται οι συμπολίτες μας ότι η συγκεκριμένη ομάδα μετακινείται με ιδιωτικό τζετ του αρχηγού της IGOR ALTUSHKIN, που θα προσγειωθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ο οποίος είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και με τεράστιο φιλανθρωπικό και «φιλοεκκλησιαστικό» έργο.

Αναμένεται έντονος ο συναγωνισμός όπως συνήθως συμβαίνει στους αγώνες διοργάνωσης ΜΠΟΥΝΤΟ.

Με την ευκαιρία των αγώνων αυτών και την παρουσία πολλών παραγόντων της Ελληνικής Σκοπευτικής Οικογένειας και φυσικά αθλητών και συνοδών , αποφασίστηκε να γίνει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ομίλου το Σάββατο 15/2 ώρα 7μμ στην καφετέρια LUNGOLAGO  πλατεία Μαβίλη 13 . Η εκδήλωση είναι ανοιχτή ,η πρόσκληση αφορά όλους τους φίλους του Ομίλου μας και είναι μια ευκαιρία συνεύρεσης και γνωριμίας εκτός των αθλητών που συναντιούνται στο σκοπευτήριο και άλλων φίλων , συγγενών και συνοδών και εκτός σκοπευτηρίου . Το Διοικητικό Συμβούλιο σας προσκαλεί να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.