Ιωάννινα: Εγκαίνια της έκθεσης για την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας

Τα εγκαίνια της έκθεσης και των 23 αρχιτεκτονικών σχεδίων που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό για την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας των Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής, να δίνει βήμα στους πολίτες μέσω συμμετοχικών διαδικασιών.
“Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική μας επιλογή να στηρίζουμε διαδικασίες όπως ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και ο συμμετοχικός προϋπολογισμός με στόχο να ενεργοποιήσουμε την γιαννιώτικη κοινωνία να συμμετέχει στο σχεδιασμό μικρών ή και μεγάλων έργων που αφορούν το Δήμο μας. Η συμμετοχή στις δύο αυτές διαδικασίες δικαιώνει απόλυτα την επιλογή μας”, είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας για να συμπληρώσει ότι ακολουθεί ένας δεύτερος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, αυτός για την ανάπλαση των πρώην στρατιωτικών φυλακών στο παραλίμνιο μέτωπο.
Στη συνέχεια ο λόγος ανήκε στους νικητές του πρώτου βραβείου, Παύλο Βλαστό, Γεωργίνα Παπαγεωργίου και Θέμη Ιστατιάδη, οι οποίοι προχώρησαν σε μια αναλυτική παρουσίαση του έργου τους και του σκεπτικού τους γύρω από τη νέα πλατεία που οραματίστηκαν και σχεδίασαν.