Ιωάννινα: Εθελοντική αιμοδοσία από το TEDx Mavili Square

Το TEDx Mavili Square, ο μεγαλύτερος εθελοντικός οργανισμός της Ηπείρου, συνεχίζει δυναμικά το έργο του για 7η συνεχόμενη χρονιά, με σκοπό την διάδοση ιδεών που αξίζει να μοιραστούν.

Μία από τις σημαντικότερες αξίες που διαδίδει ο οργανισμός είναι η έννοια της αλληλεγγύης. Με σκοπό την εκπλήρωση και διάδοση αυτής, το TEDx Mavili Square σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Π.Γ.Ν.Ι.) διοργανώνει αιμοδοσία στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων (Λ.Α.Φ.Ι.).

Όπως όλοι γνωρίζουμε η αιμοδοσία βοηθά πολλούς συνανθρώπους μας, με διάφορους τρόπους. Οι ανάγκες για αίμα είναι καθημερινές και αυξανόμενες. Η αιμοδοσία πρόκειται για μια αρκετά ανώδυνη και ακίνδυνη διαδικασία, που διαρκεί μόλις λίγα λεπτά της ώρας. Μία μονάδα αίματος μπορεί να σώσει εως και τρεις ζωές.

Παράλληλα στον χώρο θα πραγματοποιείται ενημέρωση από την ομάδα της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. και του Will you… Marrow me? Ιωαννίνων αποσκοπώντας στην ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών και την καταγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Η αιμοδοσία θα λάβει χώρα το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων (Λ.Α.Φ.Ι.), στις 11:00 – 14:00.