Ιωάννινα: Εκδήλωση για το Περιβάλλον στο πάρκο Πυρσινέλλα

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π., διοργανώνει το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 και ώρες 10:00 με 14:00 στο Γιαννιώτικο Σαλόνι (Πάρκο Πυρσινέλλα) στα Ιωάννινα, εκδήλωση με θέμα: «Όλοι μαζί για το Περιβάλλον – Το αγαπάμε και το φροντίζουμε όπως τον εαυτό μας».

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018 και αποτελεί μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον, τη διατροφή και την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας μέσω δραστηριοτήτων στη φύση. Περιλαμβάνονται δράσεις ενημέρωσης για το περιβάλλον και τη μεσογειακή διατροφή, παραδοσιακά παιχνίδια, περιβαλλοντικά παιχνίδια, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, τέννις μικρών-μεγάλων, πικνίκ μεσογειακής διατροφής, επίδειξη αναζήτησης τρούφας με εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα, γευσιγνωσία με μανιταρόσουπα και unplugged συναυλία από μαθητές του Modern Music School Ioannina.

Συνδιοργανωτές της Ε.Ψ.Ε.Π. είναι ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας, και η Ένωση Κλασικού Αθλητισμού «Δωδώνη» Ιωαννίνων.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, με την Ε.Ψ.Ε.Π. συνεργάζονται η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, ο Σύλλογος Γυναικών Ελεούσας, ο Σύλλογος Γυναικών Κρανούλας, η Φιλοπρόοδη Κίνηση Κοσμηράς, το Modern Music School Ioannina,  το TroufaClub και οι παιδαγωγοί Ιωάννα Νούση, Γωγώ Κατσούδα και Κατερίνα Νούση.

Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης είναι ελεύθερη για το κοινό.